F1: Biztosra veszik, hogy Hamilton kap még büntetést

A rivális Red Bull istállónál továbbra is meg vannak győződve arról, hogy a bajnokság hajrájában Lewis Hamiltonnak be kell még vállalni egy motorcserét – ezzel együtt pedig egy újabb büntetést is.

m286496.jpg

Hetek óta pedzegetik, hogy az egyébként is szoros világbajnoki párharcot Lewis Hamilton újabb esetleges motorcseréje kavarhatja fel, mivel ez esetben a brit minimum tízhelyes rajtbüntetést kapna, de az sem kizárt, hogy a rajtrács végére küldik – attól függ, hogy hány komponenst cserélnek ki az autójában. A hétszeres és címvédő világbajnok autójába a Mercedes a Török Nagydíj helyezett be egy új belső égésű motort, amiért tíz hellyel sorolták hátrébb a rajtrácson.

„Továbbra is meggyőződésünk, hogy Hamiltonnak új motorra lesz szüksége” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az olasz La Gazzetta dello Sport hasábjain a RacingNews365.com szemléje szerint. Hozzátette: a Red Bull a következő versenyeken egyébként is előnyösebb helyzetben lesz, mivel képes lesz jobban alkalmazkodni az időjárási körülményekhez. „Forróságban fogunk versenyezni, ami a múltban előnyhöz juttatott minket” – emlékeztetett.

si202110230337_news.jpg

Míg Hamilton esetében „várat” magára az újabb csere, csapattársa, Valtteri Bottas motorját már háromszor cserélték a szezon folyamán. Eközben a Red Bullnál Max Verstappen és Sergio Pérez is letudta a motorcseréből fakadó hátrasorolását, és Marko arra számít, hogy egyikőjük esetében sem kell megismételni. „Normál körülmények között nem kell majd motort cserélnünk” – jelentette ki a szakember.

Hétvégén a Mexikóvárosi Nagydíjjal folytatódik a bajnokság, öt fordulóval az idény vége előtt Verstappen 12 ponttal vezeti az összetettet, míg a konstruktőrök versenyében a Red Bull 23 pontos lemaradásban követi a Mercedest.

Fotó: Jiri Krenek / Mercedes Media Database, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1116745852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása