Újabb ex-F1-es kacsintgat az IndyCar felé

Jövő héten Nico Hülkenberg az Arrow McLaren SP, a Formula–3-as futamgyőztes Logan Sargeant pedig az A.J. Foyt Racing színeiben fog tesztelni.

10-silverstone-saturday.jpg

Romain Grosjean átigazolásával idén jóval nagyobb figyelem irányult az IndyCarra, mint korábban, emellett pedig a francia is ki tudott bontakozni az elmúlt évek sikertelensége után, aki jövőre már az egyik élcsapatnál, az Andretti Autosportnál fog versenyezni. Könnyen elképzelhető, hogy nem kell sokat várni a következő korábbi F1-es pilóta érkezésére: jövő héten ugyanis az Arrow McLaren SP-vel fog tesztelni Nico Hülkenberg, aki már hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy 2022-ben aligha tér vissza a Formula–1-be – ez pedig egyet jelent királykategóriás pályafutásának végével.

Október 25-én, a Barber Motorsports Parkban vezeti majd a wokingiak IndyCar-autóját azon újoncteszt keretében, melyen legalább hatan részt fognak venni, köztük Logan Sargeant is. Mint azt a Motorsport.com írja, a Formula–3-ban tavaly összetett bronzérmes amerikai az A.J. Foyt Racing autóját próbálhatja ki, de jelen lesz a gyakorláson az Andretti Autosport, a Dale Coyne Racing, valamint az Ed Carpenter Racing.

02_logan_sargeant_charouz_racing_system_c_formula_motorsport_limited.JPG

A portál megkereste az Arrow McLaren SP-t, hogy van-e bármi komolyabb szándéka Hülkenberggel, de a csapatfőnökök nem reagáltak. Pedig korábban elmondták a csapat részéről, hogy terveznek indítani egy harmadik autót állandó jelleggel – jelenleg Patricio O’Ward és Felix Rosenqvist mellett –, legkésőbb 2023-ban, azonban mindenképpen egy versenyképes pilótával a volán mögött.

FRISSÍTÉS (október 21., 19:05): Több mint egy nappal az első információk megjelenése után arról ír a RACER, hogy Logan Sargeant mégsem vesz részt a jövő hétfői terven, mivel állítólag tartalékversenyzői állást ajánlottak neki egy egyelőre nem megnevezett Formula–1-es csapattól.

Fotó: Glenn Dunbar / Motorsport Images (Pirelli F1 Media), Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916728868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása