Hülkenberg már nem tér vissza az F1-be

Korábbi kijelentésével összhangban Nico Hülkenberg megerősítette, hogy vége a Formula–1-es karrierjének, miután a 2022-es mezőnyben sem jutott állandó üléshez.

gp2005_141905dxi12530_2020080832018306-large_1.jpg

Hivatalosan még egy ülés szabad jövőre a Formula–1-ben, miután az Alfa Romeo továbbra is adós Valtteri Bottas csapattársának bejelentésével. Az ülésre esélyesek listája meglehetősen hosszú, ám az már biztos, hogy Nico Hülkenberg nem lesz a hinwiliek pilótája. Habár a német 2013-ban már versenyzett az akkor Sauberként szereplő istálló színeiben, nem fog visszatérni sem oda, sem a királykategóriába.

„Nem tárgyalok az Alfa Romeóval. Ez lenne az utolsó lehetőség, hogy 2022-re állandó ülésre tegyek szert, miután minden más hely elkelt” – jelentette ki a BILD-nek Hülkenberg a RacingNews365.com szemléje szerint. – „De az élet megy tovább. Más sorozatokból izgalmas felkéréseket kaptam már, de nem sietem el a döntést. Mindent átgondolok, aztán meglátjuk, hogyan alakul.”

Hülkenberg 2019-es idény végén maradt ülés nélkül, helyét Esteban Ocon vette át a Renault-nál. A 34 éves német 179 versenyen állt rajthoz a Formula–1-ben, ahol jelenleg is az Aston Martin tartalékversenyzője. Legutóbb tavaly indult a bajnokságban: összesen három ízben ugrott be Sergio Pérez, illetve Lance Stroll helyére, ebből két alkalommal is pontot szerzett.

Pályafutása során Hülkenbergnek egyszer sem sikerült dobogóra állnia, noha többször is közel állt hozzá, első évében viszont még szerzett egy pole pozíciót. Az elmúlt évtized egyik legnagyobb beteljesületlen ígéreteként számontartott német még aktív F1-es karrierje alatt szerencsét próbált Le Mans-ban, méghozzá sikeresen, mivel 2015-ben a Porsche győztes triójának tagja volt. Ennek ismeretében még az is elképzelhető, hogy visszatér az endurance-világbajnokságba (WEC).

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7516684604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása