F1: Büntetése után Hamilton kezdett az élen Isztambulban
Formula–1 2021: Török Nagydíj – 1. szabadedzés

Sima Hamilton-elsőséggel kezdődött a törökországi F1-es hétvége, de a legizgalmasabb fejlemény a pályán kívül – pontosabban a bokszban – történt.

fbkqon3wyaedvdw.jpg

Szokatlan nyugalomban vette kezdetét a Formula–1-es Török Nagydíj hétvégéje az első szabadedzéssel. Nyoma sem volt a tavalyi korcsolyázásnak az aszfalt letakarításának köszönhetően, így még a sárga zászlók sem kerültek elő az első 60 perc folyamán. Ezt támasztja alá, hogy a mezőny valamennyi tagja megtett legalább 20 kört.

Ahogyan arra számítani lehetett, a két világbajnoki aspiráns végzett az eredménylista élén: Lewis Hamilton 1:24.178-cal zárt az élen, de vele kapcsolatban ennél is fontosabb fejlemény, hogy tízhelyes rajtbüntetést kapott a vasárnapi versenyre, miután Mercedesébe a negyedik belsőégésű motort is behelyezték. Így bármilyen teljesítményt is nyújt a szombati időmérő edzésen a brit, biztosan a mezőny második feléből indul.

Több mint négy másodperccel jobb Hamilton köre a tavalyi hétvége leggyorsabbjánál (1:28.330), amivel Max Verstappen lett az első a második gyakorláson. Verstappen ezúttal a második időt autózta, mellyel több mint négy tizedmásodperccel volt lassabb brit riválisánál. Az erre a hétvégére különleges dizájnba öltöztetett Red Bull hollandja mögött a ferraris Charles Leclerc végzett harmadikként, mindössze századokkal lemaradva tőle.

si202110080115_news.jpg

Hamilton, Verstappen és Leclerc triója mögött a másik Mercedesszel Valtteri Bottas lett a negyedik, megelőzve Carlos Sainzot (Ferrari), akit szintén motorcsere miatt soroltak a mezőny végére. A középmezőnyből kimagaslott Esteban Ocon, aki az Alpine-nal több mint négy tizedmásodpercet adott a mögötte végző Lando Norrisnak, pedig mindkettejük autójára felkerültek a lágy gumik.

A McLaren brit pilótája mögött már szorosabb alakult az állás, hárman is másfél tizeden belül végeztek hozzá képest. Pierre Gasly (AlphaTauri), Fernando Alonso (Alpine) és Sergio Pérez (Red Bull) is a legjobb tízben kezdte a hétvégét, de ugyancsak figyelemreméltó George Russell 11. helye. A Williams britje mögött pedig már a mezőny második fele sorakozik a lejjebb látható eredmények alapján, a sor végén szokás szerint a két Haasszal.

Aki a vizualitás híve, 12:15-től az M4 Sporton felvételről megtekintheti az első edzést, míg a második tréninget 14:00-tól rendezik meg, amit már élőben közvetít a közszolgálati sportcsatorna.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: Mercedes-AMG F1, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6216714792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása