F1: Motorcsere miatt Hamilton is rajtbüntetést kapott

A Mercedesnél úgy döntöttek, belsőégésű motort cserélnek Lewis Hamilton autójában, ezért a világbajnoki éllovas tízhelyes rajtbüntetést kap a vasárnapi Török Nagydíjra.

m283215.jpg

A Formula–1-es Török Nagydíj első szabadedzésének kellős közepén jelentették be, hogy tízhelyes rajtbüntetést kap Lewis Hamilton, mivel a Mercedes behelyezte a negyedik belsőégésű motort (ICE) a hétszeres világbajnok autójába.

Ez azt jelenti, hogy a 36 esztendős brit még a legkedvezőbb forgatókönyv esetén is csak a 11. rajtkockából indulhat a futamon.

Az előző hétvégén legfőbb üldözője, Max Verstappen volt hasonló cipőben, ám a hollandot a rajtrács legvégére sorolták akkor, mivel az ő Red Bulljában valamennyi komponenst újra cseréltek. A Hamilton mögött kétpontos hátrányban lévő Verstappen az Orosz Nagydíjon büntetése ellenére a második helyen végzett.

Hamilton mellett a Ferrari versenyzőjét, Carlos Sainzot is erőforráscsere miatt büntették. A spanyol kollégája, Charles Leclerc után ugyancsak megkapta a maranellóiak legújabb komponensű hajtásláncát, az összetett művelet miatt a mezőny végéről indulhat vasárnap.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516714730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása