Új győztes az F3-ban, betliztek az élmenők
Formula–3 2021: Zandvoort – 2. sprintfutam

F3-as karrierje első győzelmét könyvelhette el a zandvoorti második sprintversenyen Victor Martins, az Alpine akadémistája. A biztonsági autós fázisokkal tűzdelt, őrült hajrában a bajnokság első két helyezettje nullázott, Tóth László pedig eddigi legeredményesebb futamát zárta.

02_victor_martins_mp_motorsport_c_formula_motorsport_limited.JPG

Ido Cohen várhatta az élről a Formula–3-as második sprintversenyét Zandvoortban, miután a délelőtti első futamot tizenkettedikként fejezte be. Ugyan a rajtnál Clément Novalak átvette a vezetést a Tridenttel, a Carlin – eddig pontot sem szerző – izraeli pilótája besorolt mögé, a második helyre.

A biztonsági autó azonban már a harmadik körben pályára gördült, mert Lorenzo Colombo a falnak csapta az autóját. Mint a lassításból kiderült, a Campos Racing olasz pilótája azután kapott defektet, hogy összeért Hunter Yeany (Charouz Racing System) autójával – az amerikai a délelőtti versenyen Johnathan Hoggarddal került kísértetiesen hasonló helyzetbe.

Az újraindítást követően Novalak némi előnyre tett szert az élen, Cohen pedig tartotta a második helyet Frederik Vestivel és Victor Martinsszel szemben. Az Alpine-akadémista francia utána megkezdte felzárkózást, és egy szemfüles manőverrel kicselezte az ART Grand Prix dánját, de a második helyet csak a 14. körben tudta átvenni.

Ezt követően Martins gyorsan felzárkózott Novalakra, így két körrel az előző előzés után honfitársát is körbeautózta, átvéve tőle az első helyet. Vele párhuzamosan Vesti is előzésbe fogott, el is ment Cohen mellett. A biztonsági autó újbóli megjelenése ismét félbeszakította a csatákat, mert Amaury Cordeel a sóderágyba csúszott a célegyenes végén, miután a pálya poros részén fékezve elveszítette az autó hátulját.

Az utolsó két körre azonban még meglengették a zöld zászlókat, ami javában átrendezte a mezőnyt. Cohennel összeérve többek között Dennis Hauger is visszaesett: miután az izraeli a 3-as kanyar kijáratánál nekihajtott hátulról, defektet kapott a Premával, így mindketten kiestek. Nem sokkal később pedig a norvég legfőbb kihívója, Jack Doohan sodródott le a pályára, vagyis a Trident ausztrálja is pont nélkül zárt.

A hajrában viszont Martins győzelmét már nem fenyegette veszély a jól kivitelezett újraindításnak köszönhetően, így csapata, az MP Motorsport hazai pályáján szerezte első sikerét a Formula–3-ban. Mögötte Novalakot intették le másodikként, Vesti pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel, megelőzve Caio Collet (MP Motorsport) és David Schumacher (Trident) kettősét.

02_victor_martins_clement_novalak_frederik_vesti_c_formula_motorsport_limited.JPG

Jól halászott a zavarosban Tóth László, aki a Campos Racing autójával a 28. helyről rajtolva végül a 17. pozícióban szelte át a célvonalat. Ezzel a magyar versenyző eddigi legjobb eredményét érte el a bajnokságban. 

Vasárnap 10:45-től rendezik a főfutamot, melyet a pénteki időmérő eredménye alapján rajtolnak a versenyzők, vagyis az első rajtkockába Hauger állhat fel. A versenyt – az eddigiekhez hasonlóan – az M4 Sport sugározza élőben.

A második sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916679992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása