F3: Bombarajt után Leclerc-siker
Formula–3 2021: Zandvoort – 1. sprintfutam

A rajtnál nyerte meg a zandvoorti F3-as hétvége első sprintversenyét Arthur Leclerc, a monacói második győzelmét szerezte ezzel a bajnokságban. Az élről induló Amaury Cordeelt már az első körben kiforgatták, később egy másik baleset miatt a biztonsági autó is pályára lépett.

02_arthur_lecerlc_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Mivel a pénteken rendezett időmérő edzésen a tizenkettedik lett, Amaury Cordeel kezdhette az élről a holland Formula–3-as hétvége első versenyét. Habár jó esélyei voltak a belgának arra, hogy megszerezze pályafutása első pontjait a bajnokságban, már a rajtnál elveszítette a vezetést, majd a 3-as kanyar kijáratánál ki is forgatták. A Campos Racing belgája emiatt visszacsúszott a mezőny végére, az őt meglökő Alekszandr Szmoljart (ART Grand Prix) tíz másodperces stop&go-büntetéssel sújtották.

A következő körök Leclerc és Logan Sargeant (Charouz) csatájáról szóltak, és habár kétszer is hibázott az élen haladó monacói, Sargeant egyik lehetőségét sem tudta kihasználni a verseny első felében, noha úgy tűnt, ő a gyorsabb. A 16. körben viszont Hunter Yeany és Johnathan Hoggard balesete miatt jött a biztonsági autó, majd négy körrel a leintés előtt engedték el a mezőnyt, de Sargeant az újraindítást követően sem talált fogást Leclerc-en.

Változatlan maradt így a sorrend az élen, Leclerc második győzelmét szerezte az F3-ban, Sargeant mögött pedig a japán Ivasza Ajumut (Hitech GP) intették le a harmadik helyen. A bajnoki pontversenyben vezető Dennis Hauger (Prema) öt pozíciót javított, így hetedikként intették le, minimálisan viszont így is veszített az előnyéből az előtte végző Jack Doohannel (Trident) szemben.

03_arthur_leclerc_logan_sargeant_ayumu_iwasa_c_formula_motorsport_limited.JPG

A sorozat egyetlen magyar érdekeltsége, a camposos Tóth László a 25. helyen ért célba, így továbbra sincs pontja. 17:55-től rendezik a második sprintet, amit – a mostani végeredmény értelmében – az izraeli Ido Cohen (Carlin) kezdhet az első rajtkockából; az eseményeket az M4 Sporton lehet követni élőben. A vasárnapi főfutamon majd az időmérőt megnyerő Dennis Hauger állhat fel a pole-ba.

Az első sprintfutam végeredménye (pontszerzők):

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416679678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása