Újabb tömegbaleset az Eau Rouge-ban: hatan törték magukat rommá az F1 betétszériájában

Ahogyan az elmúlt években számos esetben, a W Series pénteki kvalifikációján is az Eau Rouge–Raidillon kanyarkombinációban borzolta baleset a kedélyeket.

w_series_2021_spa_karambol.jpg

Hatalmas baleset miatt szakították félbe a spái versenypályán a Formula–1 betétsorozataként jelen lévő W Series időmérő edzését. Összesen hat csapódott a gumifalnak, illetve egymásnak a Raidillonban, és ugyan az első híradások komolyabb sérülésekről nem számoltak be, Ayla Agrent és Beitske Vissert további kivizsgálások céljából kórházba szállították. Rajtuk kívül Abbie Eaton, Belen Garcia, Fabienne Wohlwend és Sarah Moore is belekeveredett a balesetbe, az ő esetükben még a pálya orvosi létesítményében megállapították, hogy nem sérültek meg – írja a RaceFans.

Az elmúlt években nem először fordult elő hasonló incidens. Mint ismert, két évvel ezelőtt ezen a pályán szenvedett halálos balesetet Anthoine Hubert, és ugyanebben a tömegbalesetben elszenvedett, eleinte életveszélyes sérüléseiből pedig mintegy másfél év alatt épült fel Juan Manuel Correa. (Az amerikai-ecuadori pilóta a hétvégén két év után versenyez újra a korábbi tragédia helyszínén, az ART Grand Prix F3-as csapatát erősítve.)

Négy héttel ezelőtt a 24 órás sportautó-versenyen történt újabb hátborzongató karambol, melynek következtében Jack Aitken, a Williams Formula–1-es tartalékversenyzője kórházba is került. A négy autót érintő incidens után ismételten számos versenyző kérdőjelezte meg a Spa-Francorchamps-i pálya Eau Rouge–Raidillon kanyarkombinációját biztonsági szempontból, de Michael Masi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója leszögezte, nem talál kivetnivalót a pálya biztonságában.

Mintegy 30 perc után indították újra a kvalifikációt a maradék 12 versenyzővel, a pole pozíciót a bajnokságban is vezető Jamie Chadwick szerezte meg, a címvédő mögött legközelebbi riválisa, Alice Powell végzett.

Fotó: képernyőkép / RaceFans

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216672822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása