Hatalmas baleset a spái 24 óráson, kórházban a Williams F1-es tartalékosa

Újabb hajmeresztő baleset borzolta a kedélyeket Spa-Francorchamps-ban, két versenyzőt kórházba is kellett szállítani.

williamsf1_33815_hires.jpg

Több mint egy órán teljes pályás sárga zászló és virtuális biztonsági autó volt érvényben Belgiumban, miután négy autó karambolozott a spái 24 órás első órájában. A baleset az Eau Rouge tetején, a Raidillonban történt, hasonlóképpen, mint a két évvel ezelőtti F2-es tömegbaleset, ami Anthoine Hubert halálát okozta.

A baleset felvételeit a közvetítésben nem játszották el, egy amatőr videón látható a baleset:

Az érintett kvartett azonnal az orvosi központba vitték, ahonnan a gyári Porsche-versenyző Kevin Estrét és Franck Pererát ki is engedték, azonban Jack Aitkent és Davide Rigont kórházba szállították. A szervezők szerint egyiküknek sincs életveszélyes sérülése.

Aitken tavaly mutatkozott be a Formula–1-ben a Williams tartalékosaként: George Russell helyén vezetett a Szahíri Nagydíjon, aki a pozitív koronavírustesztet produkáló Lewis Hamiltont helyettesítette a Mercedesnél. Idén sportautó-programot teljesít a brit-koreai pilóta: a GT World Challenge-ben indul, amikor nem épp az F2-ben beugró.

„A legjobbakat kívánjuk tartalékversenyzőnknek, Jack Aitkennek a spái 24 óráson történt baleset után” – írja közösségi oldalain a Williams. – „Jacket kórházba szállították további kivizsgálásokra, de szerencsére nincs életveszélyes sérülése. A csapatnál mindenki gyors felépülést kíván neki.”

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816644486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása