Egyre valószínűbb, hogy új pályával bővül az idei F1-es naptár

Sajtóhírek szerint folyamatosan nő annak valószínűsége, hogy idén Katarban is versenyezni fog a Formula–1-es mezőny. Az új versenyt az Ausztrál Nagydíj helyett rendezhetik meg.

24-sunday-silverstone.jpg

Hiába tervezett rekordhosszú, 23 versenyből álló versenynaptárat 2021-re a Formula–1, a koronavírus-járvány és az azzal összefüggésben hozott korlátozások miatt aligha lesz tartható ez a szám. Legutóbb a Japán Nagydíjat kellett törölni a járványügyi intézkedések miatt, és miután korábban a Kanadai, a Szingapúri és az Ausztrál Nagydíj is kiesett, jelenleg 21 futamból áll az idei évad.

Természetesen próbálják menteni a menthető a szervezők és promóterek a rekorddöntés érdekében, és úgy tűnik, az Ausztrál Nagydíjnak másodjára kijelölt időpontban, november 21-én Katarban is bemutatkozhat a száguldó cirkusz. A Motorsport.com cikke szerint több forrásból is azt erősítik meg, hogy egyre közelebb a végső megállapodása.

A Losail International Circuit FIA 1-es minősítéssel rendelkezik, vagyis rendezhet F1-es nagydíjat is. Dohában 2004 óta rendeznek MotoGP-futamot, idén a gyorsaságimotoros-vb első két futamának is otthont adott. Komolyabb formulaautó-bajnokság azonban 2009 óta nem tette tiszteletét a helyszínen, akkor a GP2 Asia-futamot bonyolítottak le, viszont a Superbike-vb és a túraautó-világbajnokság mezőnye is járt már itt.

si202104040195_news.jpg

Azonban Katar valószínűsíthető csatlakozásával sem tisztázott minden kérdés. Továbbra is kérdéses a Mexikói és a Sao Pauló-i Nagydíj sorsa, habár utóbbi kapcsán Sao Paulo kormányzója megerősítette, hogy lesz idén brazil futammal – akár telt házzal –, viszont időpontváltoztatás ügyében az F1-hez fordultak. Ám ennél is nagyobb baj, hogy mindkét országot a vörös tartományba sorolta járványügyileg az Egyesült Királyság, ahol a legtöbb F1-es csapat székhelye található.

A korábbi hetekben felmerült, hogy az Osztrákhoz hasonlóan duplázhat az F1-ben az Amerikai Nagydíj is, csakhogy az utóbbi időkben Texas államában is növekedésnek indultak a koronavírusos esetszámok, ami a kórházakra is nagyobb terheket ró.

Fotó: Mark Sutton / Motorsport Images (Pirelli F1 Media), Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1916668824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása