Hivatalos: Idén is elmarad az F1-es Japán Nagydíj

Az emelkedő koronavírusos esetszámok miatt a japán kormány úgy döntött, hogy zsinórban másodjára is eláll a szuzukai Formula–1-es futam szervezésétől.

si201910130584_news.jpg

A világ több pontján már a negyedik hullámot emlegetik, Japán viszont a romló járványügyi adatok ellenére megrendezték még a nyári olimpiai játékokat. A kormány szerdai döntése értelmében a Formula–1-es Japán Nagydíj 2021-ben ismét elmarad. Szuzukában eredetileg október 10-én versenyzett volna a királykategória.

Ezzel kapcsolatos közleményében a bajnokság nemcsak a verseny törlését erősítette meg, hanem azt is, hogy már dolgoznak a módosított versenynaptáron, amit várhatóan a következő hetekben véglegesítenek. „A Formula–1 már idén, valamint 2020-ban is bebizonyította, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és megoldást találni a jelenlegi is tapasztalható bizonytalanságok közepette” – teszik hozzá.

A RaceFans értesülései szerint a Japán Nagydíj törlése komoly lavinát indíthat el, mivel így más versenyek is veszélybe kerülhetnek. Úgy tudni, a bajnokság vezetése annak függvényében keresi az alternatív helyszíneket, hogy melyek az országok, amiket az Egyesült Királyság karanténkötelezettség szempontjából nem sorolt a vörös zónába.

Éppen emiatt halasztották el júniusban a Kanadai Nagydíj helyére bejelentette Török Nagydíjat is. Az isztambuli verseny azóta viszont már újra része a versenynaptárnak: a tervek szerint október 3-án, a Szingapúri Nagydíj helyett tér vissza Törökországba a mezőny.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6916663694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása