F1: Verstappen-pole, Norris-parádé az időmérőn
Formula–1 2021: Osztrák Nagydíj – Időmérő edzés

Zsinórban harmadjára szerezte meg az első rajtkockát Max Verstappen, de nem a holland szolgáltatta a Formula–1-es Osztrák Nagydíj időmérőjének meglepetését, hanem Lando Norris, aki épphogy lecsúszott a pole-ról a McLarennel!

si202107030302_news.jpg

Miután az első, majd a harmadik szabadedzést is az élen zárta, a Formula–1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését úgy indította, hogy már a Q1 elején megfutotta a hétvége eddigi leggyorsabb idejét Max Verstappen, miközben a Mercedes párosa Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal két-három tizedmásodperces lemaradással sorolt be a holland mögé.

A folytatásban Lando Norris (McLaren) és Fernando Alonso (Alpine) is szétválasztotta a bajnokaspiránsokat. Alonso harmadik és Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) hetedik ideje ellenére elvérzett Kimi Räikkönen és Esteban Ocon is a Q1-ben a hinwili és az enstone-i gárda másik autójával. Hozzájuk Nicholas Latifi (Williams), valamint a Haas versenyzői, Mick Schumacher és Nyikita Mazepin csatlakoztak.

Zsinórban másodjára esett ki az első 18 perc után Esteban Ocon, miközben a másik Alpine-nal Fernando Alonso lényegesen jobb tempót diktált nála.

Amíg a többiek kivártak, Sergio Pérez rögtön kigördült a pályára a Q2 elején, ami azért volt kulcsfontosságú, mert így a közepes gumikon tiszta kört tudott futni – 1:04.554-gyel kezdett a mexikói. Az idő felénél rajzottak ki a többiek a pályára, Pérez mellett Verstappen, a Mercedesek, a McLarenek és a Ferrari is közepes abroncsokon próbáltak szerencsét.

Hamilton hiába volt gyorsabb öt századmásodperccel a mexikóinál, Verstappen majdnem három tizedet vert a hétszeres világbajnokra. A holland mögé Norris, a vele ezredre azonos időt autózó Pérez és – lágy Pirelliken – az Aston Martin-os, 34. születésnapját ünneplő Sebastian Vettel kapaszkodott fel.

Ha ez nem történik meg, sokkal jobban is alakulhatott volna Fernando Alonso számára az időmérő – Sebastian Vettelnek a feltartásért pedig érik egy büntetés.

Az utolsó csörte legnagyobb vesztese Fernando Alonso lett, aki azután nem tudott javítani, hogy Sebastian Vettel feltartotta őt, ugyanis a német előtt is forgalom volt a pályán. Így Alonso csak a 13. lett, a spanyollal együtt búcsúzott mindkét pilótájával – Carlos Sainz Jr.-ral és Charles Leclerc-rel – a Ferrari, valamint Daniel Ricciardo (McLaren) és Giovinazzi. Kiemelendő, hogy George Russell továbbjutott a Q3-ba a Williamsszel, amit a grove-i istálló színeiben versenyezve utoljára Lance Stroll mondhatott el magáról a 2018-as Olasz Nagydíjon.

Verstappen már nem tudott javítani, Norris azonban alaposan megszorongatta a hollandot. Övé volt a leggyorsabb első szektor, a vonalnál pedig 48 ezreddel maradt el, miközben Pérez a Mercedesek elé ugrott. Így Hamilton és Bottas csak a 4-5. helyen zártak Pierre Gasly, Cunoda Juki, Vettel, Russell és Stroll előtt.

A 71 körös Osztrák Nagydíj vasárnap délután 15 órakor rajtol, amit az M4 Sport közvetít élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3116611834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása