F1: Verstappen újra az élen az időmérő előtt
Formula–1 2021: Osztrák Nagydíj – 3. szabadedzés

Komoly fölénnyel vágott vissza Max Verstappen a Formula–1-es Osztrák Nagydíj harmadik szabadedzésen. A Mercedes több mint fél másodperces hátrányban követik a Red Bull hollandját.

si202107020444_news.jpg

A péntek délutáni második szabadedzés alapján még úgy tűnt, hogy akár a Mercedes visszavágójára is számíthatunk a Formula–1-es Osztrák Nagydíjon. A harmadik szabadedzésen azonban Max Verstappen „finoman” jelezte, hogy ezúttal is ő az első számú esélyes, messze ő autózta a leggyorsabb köridőt az időmérő edzés előtt. 1:04.591-es körét még csak megközelíteni sem tudta a Mercedes párosa: Valtteri Bottas több mint öt, a szerződését 2023 végéig meghosszabbító Lewis Hamilton pedig közel hét tizedmásodperccel maradt el tőle.

Pierre Gasly révén ezúttal is előkelő helyzetben volt az AlphaTauri, negyedik lett a francia. Ennél is nagyobb meglepetés volt Antonio Giovinazzi teljesítménye, aki váratlanul az ötödik pozícióig repítette az Alfa Romeót, megelőzve Carlos Sainz Jr.-t (Ferrari), az utolsó pillanatokban javító Sergio Pérezt (Red Bull), Fernando Alonsót (Alpine), Charles Leclerc-t és a 34. születésnapját ünneplő Sebastian Vettelt (Aston Martin).

Viszonylag zavartalanul telt a felkészülés utolsó 60 perce, több kisebb-nagyobb hibát láthattunk. Míg Nyikita Mazepin át is szánkázott a sóderágyon, Leclerc hatalmasat mentett a 4-es kanyarnál, így a monacói a pályán tudta tartani a Ferrarit. Meleg másodperceket élt át a másik AlphaTauri volánjánál a csapat japán újonca: Cunoda Juki a 9-es kanyarnál forgott meg, de a füvön sikerült megfognia az autót, így megóvva azt a töréstől.

A mezőny második felében még a feltűnően hátul végző McLarenekről érdemes említést tenni, mert Lando Norris és Daniel Ricciardo kettőse csupán a 15-16. helyen végzett, viszont előbbitől pályaszélesítés miatt elvették egy elég jó köridőt, szóval némileg csalóka helyzet alakult ki.

Két Red Bull- és egy Mercedes-elsőséggel hangolt tehát a mezőny, mely legközelebb a 15:00-kor kezdődő időmérő edzésen lép pályára. A kvalifikáció eseményeit az M4 Sporton lehet élőben követni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916611756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása