F1: Hamiltonék Verstappen elé ugrottak
Formula–1 2021: Osztrák Nagydíj – 2. szabadedzés

Váratlan fordulatot hozott a Red Bull és a Mercedes párharcában a Formula–1 Osztrák Nagydíj péntek délutáni gyakorlása, mivel utóbbi istálló versenyzői átugrották az eddig domináló Max Verstappent.

m272871.jpg

Annak ellenére, hogy a Formula–3-asok időmérő edzésén még a piros zászlók is előkerültek, az előzetes terveknek megfelelően, közép-európai idő szerint 15 órától vehette kezdetét a Formula–1-es Osztrák Nagydíj második szabadedzése, melynek elején ismételten a Pirelli tesztabroncsaira helyeződött a hangsúly, amik a két hét múlva esedékes Brit Nagydíjon élesben is bemutatkozhatnak, ha jól vizsgáznak a mai nap folyamán. Pontosan arról van szó új specifikáció alatt, hogy – a bakui defektek nyomán – a gumibeszállító megerősítette a hátsó gumik oldalfalát.

Jól mutatta a délutáni program sűrűséget, hogy a mezőny már az első öt-tíz percben elkezdte szórni a mért időket, az első gyorsmenet után Max Verstappen került az élre, igaz, 1:05.7-es ideje több mint fél másodperccel volt lassabb annál, amivel a déli órákban rendezett első gyakorláson az eredménylista élén zárt. Húsz perc elteltével előkerültek a lágy gumik, így a köridők is gyorsulni kezdtek. Ekkor a Mercedes párosa vette át a vezetést: Lewis Hamilton 1:04.523-mal tört az első helyre, és amíg a brit több mint két tizedmásodperccel, Valtteri Bottas csupán néhány századdal férkőzött be Verstappen elé.

Iparkodniuk kellett a csapatoknak és versenyzőiknek, mivel a gyakorlás utolsó harmadában egyre nagyobb intenzitással jelentek meg az esőcseppek. Nem sokkal később Hamilton le is csúszott a sóderágyba a 4-es kanyarban, de a szervizutat is igénybe véve vissza tudott evickélni a pályára. Az utolsó percekben Lando Norris hibázott egyet az 1-es kanyar kigyorsításán, csúnyán leírva egy szett gumit.

Mindenesetre a köridők már nem javultak a leintésig, így egy Red Bull- és egy Mercedes-elsőséggel zárult a pénteki nap. Hamilton, Bottas és Verstappen hármasa mögött az Aston Martin okozott meglepetést, mivel Lance Stroll és Sebastian Vettel a 4-5. időket autózták, ezzel megelőzve az eddig is jól teljesítő AlphaTaurikat, Cunoda Jukit és Pierre Gaslyt. Az első tízbe még Fernando Alonso (Alpine), Lando Norris (McLaren) és Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) fért be – érdekesség, hogy ketten is szerepelnek a felsorolásban azok közül, akik az első tréningen átadták autóikat az adott csapatok egy-egy ifjoncának.

Eközben negatív meglepetésként róható fel, hogy mindkét autójával kiszorult a Ferrari az első tízből: Carlos Sainz Jr. a 13., Charles Leclerc pedig csupán a 16. helyen végzett, holott korábban közvetlenül Max Verstappen mögött zártak, de Daniel Ricciardo is csak 15. lett a McLarennel. 

A Formula–3-asok első sprintfutama után, szombaton délben tartják a harmadik szabadedzést, amit szintén élőben közvetít az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416611046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása