Elvett kör döntött az F3-as pole sorsáról a Red Bull Ringen
Formula–3 2021: Red Bull Ring – Időmérő edzés

Néhány pillanat erejéig úgy tűnt, hogy Caio Collet nyerheti az F3-asok osztrák időmérőjét, a brazil újonc leggyorsabb körét azonban elvették, így Dennis Hauger neve mellett húzhattunk be egy újabb pole-t.

01_dennis_hauger_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Két hét szünetet követően folytatódott a Formula–3-as bajnokság 2021-es szezonja, a mezőnybe pedig visszatért Tóth László, akinek koronavírus-fertőzöttsége miatt kellett kihagynia a Paul Ricard-i hétvégét. Az élmezőny már a késő reggeli szabadedzésen benézett 1:20 alá, míg az edzéselsőségről csupán négy ezredmásodperc döntött – mindössze ennyivel volt gyorsabb a Red Bull védencénél a premás Olli Caldwell, a Hitech GP amerikaija mögött pedig honfitársa, a Charouz Racing Systemnél versenyző Logan Sargeant végzett.

Komolyan meggyűlt a baja a 30 fős mezőnynek a Red Bull Ring rövidségével a kora délutáni órákban megrendezett kvalifikáción, hiszen 4,318 kilométerével a spielbergi aszfaltcsík az idei F3-as versenynaptár legrövidebbje. A forgalom így még az utolsó percekben is beleszólt a pole pozíció sorsába. A leggyorsabb kört Caio Collet futotta az MP Motorsport autójával, azonban a 10-es kanyarnál elhagyta a pályát, így elvették az idejét – viszont második leggyorsabb köre is elegendő volt a negyedik helyre.

Collet visszacsúszásával Dennis Haugeré lett a pole, így a bajnoki tabella éllovasa további négy ponttal növelte az előnyét, a szezonnyitó barcelonai hétvége után idén másodjára nyert időmérő edzést. 1:19.726-os idejével viszont a norvég Red Bull-junior alig háromszázados különbséggel győzte le Frederik Vestit, míg az ART Grand Prix színeiben induló, immár a Mercedes nevelőprogramjában pallérozódó dán mögé, a harmadik helyre csapattársa, az orosz Alekszandr Szmoljar ért oda.

A legjobb öt sorrendje az idei legjobb időmérős teljesítményét nyújtó Crawford tette teljessé, megelőzve a tridentes Clément Novalakot, míg a negyedik soron az első F3-as sikerét az előző hétvégén megszerző Jack Doohan, valamint Caldwell osztozhatnak, megelőzve Arthur Leclerc-t. A fordított rajtrácsos pole-t Logan Sargeant tudhatja magáénak, miután a tizenkettedik időt autózta. Az amerikai versenyző így az élről kezdheti a szombati első sprintversenyt, noha úgy tűnt, jobb teljesítményre is képes lett volna, csakhogy vétett egy komolyabb hibát a 4-es kanyarnál.

A forgalom mellett nem úszta meg a mezőny a piros zászlót sem: nyolc perccel a félórás időmérő edzés vége előtt Ido Cohen állt meg a célegyenesben a Carlin autójával, amit viszonylag hamar el tudták mozdítani – így csak a sor végén zárt az izraeli versenyző. Tóth László a 28. pozícióba kvalifikált, míg a Campos Racing másik két versenyzője közül Lorenzo Colombo a 20., Amaury Cordeel pedig a 23. lett.

Szombaton 10:35-kor rajtol az első sprintfutam, amit az M4 Sporton némi csúszással, 11:00-tól tűznek műsorra.

Az időmérő edzés végeredménye:

f3_2021_aut_q.jpg

Fotó: Formulta Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5916611062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása