Hosszú út áll még Alex Zanardi előtt

Mintegy fél év hallgatás után felesége beszélt Alex Zanardi állapotáról: jól halad ugyan a versenyzőlegenda rehabilitációja, de még hosszú küzdelem vár rá.

p90366419_highres_adria-raceway-ita-se.jpg

Tavaly júniusban szenvedett súlyos balesetet Alex Zanardi, miközben egy jótékonysági parakerékpár-versenyen áll rajthoz, egy kamionnal ütközött. Több műtéten is átesett azóta az olasz versenyző, akinek állapotáról fél éve nem hallottunk – ezúttal azonban felesége, Daniela Zanardi beszélt róla a BMW Motorsport weboldalán.

„Alex harcol, ahogy mindig is tette” – mondta Daniela Zanardi, megjegyezve, hogy az elmúlt hónapokban többször is visszaesett a korábbi Formula–1-es versenyző állapota, de már stabilizálódott a rehabilitációnak köszönhetően. Elmondása szerint beszélni még nem tud, de már képes kommunikálni a családjával.

Ez egy nagyon összetett folyamat, ami több idegsebészeti beavatkozást igényelt, továbbá számos visszaesés jellemezte. Alex állapota stabil, különböző szellemi és fizikai edzésprogramokon képes részt venni. A kómában töltött hosszú idő után a hangszálaknak vissza kell nyerniük rugalmasságukat. Ez csak gyakorlás, terápia útján lehetséges. Még mindig sok erő van a karjaiban és a kezeiben, intenzíven edz

– számolt be a némileg biztató körülményekről is.

Zanardi felesége arról is beszélt a kétszeres CART-bajnok előtt még hosszú út áll, egyelőre azt sem tudja, egyáltalán mikor térhet vissza családjához. „Jelenleg nincsenek arra vonatkozó jóslatok, mikor térhet haza” – tette hozzá, megköszönve az imádságokat és jókívánságokat.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216610312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása