Biztató változás állt be Zanardi állapotában

Olasz sajtóhírek szerint már külső ingerekre is reagál nyáron elszenvedett kézikerékpár-balesetét követően az autóversenyző-paralimpikon legenda.

p90377114_highres_fuji-speedway-jpn-20.jpg

Júniusban, egy jótékonysági versenyen egy teherautónak ütközött kézi hajtású kerékpárjával Alex Zanardi, az olasz sportoló azóta több operáción is átesett koponya- és arcsérülései miatt. (A balesettel kapcsolatos előzményekről itt olvashat bővebben.)

Fél év után azonban pozitív hír érkezett Zanardi állapotáról. A Corriere della Sera értesüléseire hivatkozva arról ír a Motorsport.com, hogy újra reagál külső ingerekre. Az olasz lap jelentése szerint amellett, hogy kézrázással és hüvelykujja felmutatásával reagál kérdésekre, feleségét, az őt mindennap meglátogató Danielát is felismeri. Beszélni azonban még nem tud a torkán lévő lyuk miatt, amit az orvosok elővigyázatosságból tartanak nyitva, arra az esetre, ha gyógyulásában visszaesést tapasztalnának.

Az 54 éves Zanardit továbbra is a padovai kórház idegsebészeti osztályán kezelik. Utoljára három hónappal ezelőtt cikkeztek a korábbi Formula–1-es pilóta és kétszeres CART-bajnok állapotáról, akkor, az ötödik operációját követően már reagált vizuális és akusztikus ingerekre, még ha csak átmenetileg és kezdetlegesen is.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216354346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása