Újra megműtötték Zanardit – további beavatkozások várnak rá

Ötödjére is megműtötték a nyáron kézihajtású kerékpárjával balesetet szenvedő Alex Zanardit, aki jól reagál a kezelésekre, de még kérdéses, hogyan alakul hosszabb távon az állapota.

p90335560_highres_daytona-25th-january.jpg

Mintegy egy hónapnyi csend újabb információk derültek ki Alex Zanardi állapotáról: a milánói San Raffaele Kórház tájékoztatása szerint újabb műtéten esett át a kétszeres CART-bajnok és négyszeres paralimpiai aranyérmes. Az arc- és koponyarekonstrukciós operáció már az ötödik beavatkozás volt Zanardi három hónappal ezelőtti balesete óta, azóta jórészt az intenzív osztály ápolták – egyszer júliusban átszállították egy rehabilitációs központba, de két nappal rá rosszabbodott az állapota, így újra intenzív kezelésre szorult.

A közleményre hivatkozva a RACER azt írja, hogy kognitív és motoros rehabilitációnak vetik alá az 53 éves sportolót, aki egyébként átmenetileg és kezdetlegesen ugyan, de már reagál vizuális és akusztikus ingerekre, azonban az orvosok szerint ebből hosszú távú következtetést nem lehet levonni. A következő hetekben további koponya- és arcműtétéket terveznek elvégezni a Formula–1-et, a WTCC-t és a DTM-et is megjárt versenyzőn.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216214402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása