Biztató változás állt be Zanardi állapotában

Jól reagált a kezelésekre és az egy hónappal ezelőtti beavatkozásra az olasz versenyző-paralimpikon.

p90335715_highres_daytona-27th-january.jpg

Két hónappal ezelőtt szenvedett súlyos arc- és fejsérüléseket a négyszeres paralimpiai aranyérmes Alex Zanardi, miután egy olaszországi jótékonysági parakerékpár-versenyen egy teherautóval ütközött. Összesen négyszer kellett megműteni azóta, legutóbb július 27-én, a milánói San Raffaele Kórházban, miután a rehabilitációs intézménybe szállítását követően romlott az állapota.

A Pietro Mortini professzor, a kórház idegsebészeti részlegének igazgatója által vezetett beavatkozás célja a későbbi komplikációk megelőzése volt. Az operáció sikeres volt, amit az akkori klinikai és radiológiai vizsgálatok eredményei is alátámasztottak. Az elmúlt hetekben azonban nem beszéltek az ex-Formula–1-es és WTCC-s, kétszeres CART-bajnok versenyzőlegenda állapotáról.

Szerdán viszont közleményben tudatta a kórház, hogy az 53 éves Zanardi jól reagált a műtétre, majd az intenzív osztályon végrehajtott kórházi kezelésekre, ezért újra egy rehabilitációs, neuroreanimációs részlegre helyezték át, amit Luigi Beretta professzor irányít – írja a Motorsport.com.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816171308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása