F1: Ünneplésével Verstappen kihúzta a gyufát

Elővették Max Verstappent a Formula–1-es Stájer Nagydíj után: nem tetszett az FIA versenyigazgatójának a holland ünneplése, és hozzátette, legközelebb nem lesznek elnézőek vele.

si202106270440_news.jpg

Dominált a vasárnapi Stájer Nagydíjon Max Verstappen, amit a világbajnokságban vezető holland úgy ünnepelt meg, hogy a célegyenesben szinte teljesen lelassított a hazai pályán győző csapata előtt, majd a hátsó kerekeit kiforgatva némi gumit is égetett.

Ünneplése miatt azonnal figyelmeztette a Red Bullt a Nemzetközi Automobil Szövetség versenyigazgatója, hogy ilyen ne forduljon elő még egyszer. „Nem volt ideális helyzet, ami miatt azonnal beszéltem is a csapattal. Elmondtam nekik, hogy ezt a jövőben nem fogjuk tolerálni” – idézi Michael Masi szavait a RaceFans.

A Formula–1 sportszabályzata amúgy pontosan kitér arra, hogyan ünnepelhetnek a versenyzők a leintés után. A 43.3-as pont értelmében a győztes versenyző, amíg el nem jut a Parc Fermébe, úgy ünnepelhet, hogy azzal nem sodor veszélybe más versenyzőket vagy pályabírókat.

Masi emlékeztetett arra, hogy már vezetett balesethez hasonló szituáció a Red Bull Ringen. Még 2015-ben, a Formula Renault 3.5 versenyén fordult elő, hogy Nicholas Latifi nagy tempónál belecsapódott az előtte lelassító Roberto Merhi autójába.

Akkoriban Merhi azzal magyarázta a történteket, hogy fel akarta gumizni rajtpozícióját a következő versenyre. Az F1-ben is megfordult spanyolt a teljes hétvégéről kizárták a történtek után.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816606576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása