F1: Pozitív lett Billy Monger koronavírustesztje Ausztriában

A mindkét lábát egy évekkel ezelőtti, brit F4-es balesetben elvesztő versenyző a hétvégén a Channel 4 F1-es és W Series-közvetítésében sem vesz részt.

billy_monger_2019_hun.jpg

Mint az péntek kora esti Facebook-posztjából kiderült, Billy Monger is elkapta a koronavírust. Elmondása szerint azután produkált pozitív koronavírustesztet, hogy megérkezett Ausztriába, így ő a hétvégén nem segíti szakértőként a Channel 4 csapatát, pedig a Formula–1-ben és a W Seriesben is számítottak közreműködésérére.

„Földhöz vág, hogy nem csatlakozhatok a Channel 4 csapatához” – írja posztjában a 22 éves Monger. „Jelenleg pihenek, és remélem, hogy hamarosan újra küzdhetek fitten” – tette hozzá, megköszönve a támogató üzeneteket.

Monger azután vált ismertté, hogy 2017 áprilisában súlyos balesetet szenvedett a brit F4-es sorozat Donington Park-i futamán, aminek következtében mindkét lábát amputálni kellett. Kitartását azóta számos elismeréssel díjazták, 2019 óta pedig aktív tagja a Channel 4 közvetítéseinek.

Helyzete abban sem hátráltatta, hogy visszatérjen a versenyzéshez, sőt az Euroformula Openben futamot is nyert, majd egy harmadik helyet is szerzett. A tavalyi után az idei évben sem versenyez a járványhelyzet által előidézett gazdasági következményei miatt.

Két évvel ezelőtt a Braking News Motorsport is készített interjút Billy Mongerrel, ami itt olvasható el:

Fotó: Kováts Levente / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816604932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása