Szép csendben visszatért az egyik magyar sportcsatornára a DTM

Két év kihagyás után újra magyarországi csatornán fogják közvetíteni a német túraautó-bajnokság futamait – sőt, annak egyik betétsorozata, a DTM Trophy is helyet kap a DIGI Sport képernyőjén.

dtm-1604775109.jpg

Legutóbb 2018-ban közvetítette magyarországi (sport)csatorna a német túraautó-bajnokság (DTM) futamait, melyeket az elmúlt évek folyamán a Sport Klubon, a DIGI Sporton, majd a közmédia csatornáin, többek között az M4 Sporton is láthattunk. Idővel pedig a megszokottá vált YouTube-közvetítések is átvándoroltak, mégpedig a bajnokság saját OTT-platformjára, a DTM Gridre, melyet ebben a cikkben mutattunk be részletesen.

Minden jel arra utal, hogy idén már nem kell az online megoldásokat keresgélnünk: csendben ugyan, de visszatért a DIGI Sport kínálatába az idén új korszakot kezdő DTM, mi több, a szabályváltozásokkal a GT-autózás irányába tolódó bajnokság betétsorozata, a DTM Trophy is feltűnik a képernyőkön.

Amellett, hogy a Class One-szabályrendszer nyugdíjazásával számos változás történt a DTM-ben, ami immár a gyártók helyett a privát alakulatok jelenlétre alapoz. Viszont az új érában már nem tart a mezőnnyel a háromszoros és regnáló bajnok René Rast, aki távozása óta a Formula–E-ben erősíti az Audi csapatát, azonban még Robert Kubica lelépésével is akadnak ex-Formula–1-es versenyzők a rajtrácson.

Az elmúlt években állandó résztvevővé váló Timo Glock mellett Alexander Albonnal, a Red Bull F1-es tartalékpilótájával – és juniorjával, az F2-ben versenyző Liam Lawsonnal is – találkozhatunk, ahogyan Christian Klien is felbukkan a szezon folyamán. Rendhagyó módon két hölgyversenyző is bemutatkozik: egyikük az F3-as balesete nyomán ismertté vált Sophia Flörsch, de szintén érkezik a mezőnybe a korábbi W Series-induló Esmee Hawkey.

Nyolc fordulóval számolnak az idei DTM-szezon kapcsán, az elhalasztott norisringi hétvégének viszont új időpontot még nem találták. Így hétvégén az olaszországi Monzában rajtol az idény, ami október első hétvégéjén, a Hockenheimring zárul.

A hétvégi DTM-közvetítések listája:

június 19., szombat

  • 10:25: DTM, 1. időmérő edzés – ÉLŐ: DIGI Sport 1
  • 13:25: DTM, 1. verseny – ÉLŐ: DIGI Sport 1
  • 15:25: DTM Trophy, 1. verseny – ÉLŐ: DIGI Sport 1

június 20., vasárnap

  • 10:05: DTM, Olaszország, Monza, 2. időmérő edzés – ÉLŐ: DIGI Sport 1
  • 13:25: DTM, Olaszország, Monza, 2. verseny – ÉLŐ: DIGI Sport 1
  • 15:10: DTM Trophy, Olaszország, Monza, 2. verseny – ÉLŐ: DIGI Sport 3

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316595954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása