Hova tűntek a DTM-közvetítések?

Joggal merül fel a fenti kérdés, hiszen sokan keresték a megszokott felületen, a YouTube-on a DTM-versenyek élő közvetítését – de hiába. Megtaláltuk a megoldást.

4f9aa500-23ce-4b4e-9f59-0eaada1f89bd.jpg

Az elmúlt hétvégén, a bajnokság belgiumi szezonnyitóján számos rajongót ért meglepetésként, miért nem látja a YouTube-on a német túraautó-bajnokság (DTM) versenyeinek közvetítését, többek között minket is – ahogy a mondás is tartja: a szokás nagy úr. Azonnal elkezdtük keresni a megoldást, a válasz végül egy csütörtöki, tehát viszonylag az utolsó utáni pillanatban kiküldött sajtóközleményben rejlett – nem csoda ugyanakkor, hogy elkerülte a figyelmünket, mert nem éppen olyan címmel („A DTM Griddel a rajongók mostantól virtuálisan a pálya mellett állhatnak”) kézbesítették, amiről feltételezné az ember, hogy ilyen kardinális információt tartalmaz.

El is szóltuk magunkat: ezentúl a DTM Grid segítségével nézhetjük a versenyeket; ez a DTM új OTT-platformja, amit a Sportsradarral együtt fejlesztett ki a koronavírus-járvány miatt igencsak csendes hónapok folyamán. A szolgáltatás weben, táblagépen és mobiltelefonon keresztül is elérhető, ráadásul nem csak az adott hétvége versenyeit kísérhetjük figyelemmel (mindenfelé háttértartalom, fedélzeti kamerás felvételek és összefoglalók kíséretében), de a múltbéli versenyeket is megtekinthetjük. Bárhol, bármikor.

Hogy ez így is marad-e, az nem derül ki a sorozat kommünikéjéből, mindenesetre most úgy tűnik, hogy azokban az országokban, ahol a közvetítési jogok ennek nem szabnak határt, a rajongók ingyen és bérmentve, korlátlanul használhatják a DTM Gridet. Miután tavaly óta már az M4 Sport sem közvetíti a versenyeket, jelen pillanatban ebbe a kategóriába tartozik Magyarország is. Azokban az országokban, ahol akad csatorna, amely sugározza a DTM-et, korlátozott a szolgáltatás, de ebben az esetben is hasznos információkkal lát el minket az alkalmazás, például arról, hogy elhelyezkedésünktől függően hol nézhetjük a versenyeket.

„Tartja magát ígéretéhez a DTM, így továbbra is biztosít élő élményt a rajongóknak, még a COVID-19 idején is. A DTM Griddel egy olyan platformot tudtunk kifejleszteni, amely lehetővé teszi, hogy otthonunkból élvezhessük a pályán zajló történéseket. Így szeretnénk kifejezni köszönetünket versenyszerető barátainkat, akik még a távolból is hűségesen követnek minket” – idézi a sajtóközlemény a promóter ITR részéről Marcel Mohaupt ügyvezető igazgató szavait.

„Örömünkre szolgál, hogy a DTM-mel közösen egy ennyire átfogó kínálatot teremthettünk meg. A rendszer változatos programot biztosít, amelyet valamennyi platformra konfigurálhatunk. Rajongóként bárki követheti a versenyhétvégéket a DTM Griden, és többé semmilyen részletről nem marad le. Mindennek tetejében már további kiegészítő funkciókon dolgozunk” – szólalt meg Patrick Mostboeck, a Sportsradar Group OTT-részlegének kereskedelmi igazgatója.

A szabadedzések és az időmérő edzések élő közvetítései egyébként ugyanúgy elérhetőek a YouTube-on, de tekintve, hogy a versenyek nem, a promóter feltett szándéka, hogy mindenképpen átvezesse a rajongókat az új platformra. Feltételezhető, hogy fenntarthatósági kérdések állnak a háttérben, tehát a Google nem a várt mértékben ellentételezi azt, hogy a DTM használja és használtatja a népszerű videómegosztó portált, legalábbis az ilyesféle lépések általában erre szoktak utalni, ami jelen esetben érthető is, hiszen zárt kapus események lévén a jegyeladások biztosította bevételi lábat egyelőre nélkülözni kell.

A DTM Grid erre a linkre kattintva érhető el, a következő, első lausitzringi hétvégén már mindenképpen itt keressük a történéseket. A felületről néhány képet is mutatunk:

e7857057-51e0-4498-b542-7ff0cd43036b.png

49ca2c6b-883c-4eff-af3b-9f55e28726d1.png

1b39253c-b207-44e5-97df-2c569a73e6ac.png

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716103294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása