DTM: Totális Audi-dominancia Spában
DTM 2020: Spa – 1-2. futam

A hétvégén elrajtolt a német túraautó-bajnokság 2020-as szezonja is, ám a legendás aszfaltcsík ellenére sokkal inkább szólt a spái forduló az elsöprő Audi-fölényről, mintsem az izgalmakról.

a204031_medium.jpg

Robin Frijns indulhatott az élről a szombati versenyen, ám a holland esetében sem a gumitaktika, sem a gumikezelés nem működött, így a pole-ját csak egy kilencedik helyre tudta váltani a holland. Ettől függetlenül tarolt az Audi, az első öt helyen az ingolstadti márka autói zártak. Svájc nemzeti ünnepén pedig a svájci Nico Müller közel 20 másodperces előnnyel fölényes győzelmet aratott, mögötte a 11. helyről Jamie Green futott be – a brit pilóta az egyedüli, aki már 2005-ben is tagja volt a mezőnynek, amikor utoljára ellátogatott a DTM Spa-Francorchamps-ba.

Green az utolsó etapban őrületes hajrát produkált, Loïc Duvalt is a verseny végén előzte meg, így a francia állhatott a dobogó legalsó fokára. Kétkiállásos taktikával próbálkozott René Rast, de azt leszámítva, hogy a verseny elején élvezetes csatát vívott a futamgyőztes Müllerrel az Eau Rouge-ban, majd a Raidillonban, feledhető versenyt zárt, ötödik lett márkatársa, Mike Rockenfeller mögött. A 6-7. helyen pedig Philipp Enget és a sorozatba visszatérő Lucas Auert intették le, mint legjobb BMW-sek, míg a pontszerzők névsora Timo Glockkal (BMW), Frijnsszel és Jonathan Aberdeinnel (BMW) lett teljes.

a204094_medium.jpg

Vasárnap már kevésbé tűnt brutálisnak az Audi fölénye, az első három helyről így is a négygyűrűsek autói várhatták a startot. A pole pozícióból induló Rastnak nem volt könnyű dolga, mert egészen az utolsó körig nyomást helyezett rá Müller, végül mindössze szűk fél másodperc döntött a kétszer bajnok javára. Az ezúttal dobogóra álló Frijnsszel, Greennel és Rockenfellerrel megint vitte az első öt helyet az Audi, míg a legjobb BMW-snek ezúttal is csak a hatodik hely jutott, aki Sheldon van der Linde lett. Duval, Auer, Aberdein és a BMW kétszeres bajnoka, Marco Wittmann szerezett még pontot a második versenyen. A Formula–1-ből érkezett Robert Kubica mindkét versenyen 14. lett.

Tekintve, hogy november elejéig kilenc fordulót terveznek lebonyolítani a DTM-ben, mindössze egy hétvégét pihen majd a sorozat, a következő állomás a Lausitzring lesz, ahol egymás után két hétvégét is rendeznek. A folytatást Nico Müller várja listavezetőként, a 46 pontos svájci mögött 7 egység lemaradásban van René Rast, a harmadik helyen Jamie Green lemaradása 16 pontos, a tabella első hat helyét az Audi gyári versenyzői sajátították ki. (Az eredmények IDE kattintva tekinthetőek meg.)

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6716101722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása