Nem tér vissza a címvédő a DTM-be

A háromszoros német túraautó-bajnok René Rast nem tart a sorozattal az új érában, a Formula–E-re koncentrál a folytatásban. Az Audié mellett a BMW és a Mercedes programja is körvonalazódik.

a208325_medium.jpg

A GT3-as szabályrendszer bevezetésével alapjaiban változik meg a német túraautó-bajnokság az idei évre. Az ügyfélversenyzés áttérő sorozatba viszont nem tér vissza René Rast, az Audi háromszoros bajnoka ugyanis a Formula–E fog koncentrálni, ahol az Audi gyári versenyzője lesz – írja a Motorsport.com. A ran.de-nek nyilatkozva a 34 éves német elárulta, felmerült, hogy a DTM-ben is indul idén egy audis partnercsapatban, ám végül az ingolstadtiakkal közösen inkább úgy döntöttek, hogy az elektromos formulaautó-bajnokságra helyezik a hangsúlyt, ahol a tavalyi szezon második felében mutatkozott be.

„A versenynaptár továbbra is bizonytalan a világjárvány miatt, ráadásul a Formula–E fontosabbá vált világbajnokságként. Inkább a biztonsági játékot választom” – érvelt döntése mellett Rast. Amennyiben maradt volna a német túraautó-bajnokságban, az Abt Sportsline csapatát erősítette volna, amely 2020-ban csapatbajnoki címet nyert. Az Audi tavalyi hatosából az ezüstérmesként záró Nico Müller és Mike Rockenfeller maradása vehető biztosra, de még az ő esetükben sem dőlt el, mely csapatnál láthatjuk őket viszont. Annyit már tudni, hogy az Abt csapata két Audi R8 LMS-t állít csatasorba ebben az évben.

p90401757_highres_nuerburgring-ger-27t.jpg

Mindeközben az első BMW-s csapat is bejelentkezett: a Walkenhorst Motorsport erősítette meg, hogy csatlakozik a mezőnyhöz az M6 GT3-mal, arról viszont nem tett említést a csapat, hogy hány autóval és kikkel teszi ezt. Közleményükben csupán azt jegyezték meg, hogy a DTM „logikus lépés volt GT3-as érintettségük kiterjesztésében”.

Szintén a Motorsport.com adta hírül, hogy legalább három csapat indíthat Mercedes(eke)t, mégpedig a HTP Winward Motorsport, a Haupt Racing Team (HRT) és a GruppeM – előbbi két a stuttgarti márka két legsikeresebb GT3-as ügyfélcsapatának tekinthető. A szakportál tudomása szerint már küszöbön a megállapodás, megkeresésére a Mercedes-AMG Motorsport szóvivője csak annyit erősített meg, hogy a HTP és a HRT is azon csapatok között szerepel, akikkel tárgyalnak.

2_seas_motorsport_mercedes.jpg

Úgy tudni, korábbi DTM-csapatával, a Mücke Motorsporttal is folytatott tárgyalásokat a Mercedes, mely korábban elhintette, hogy gyári támogatást biztosít majd ügyfélcsapatainak. Noha a márka továbbra is négy-öt csapattal számol az idei évre, könnyen megeshet, hogy befuccsol a 2 Seas Motorsport részvétele. A brit-bahreini csapat ugyanis már túladott a két McLaren 720S GT3-asán az előző hónapban, a helyükre vásárolt két Mercedes viszont kevés lehet, amennyiben átfedések lesznek a DTM és a brit GT-sorozat versenynaptárában – számolt be a nehézségekről a Motorsport.com. Ettől függetlenül McLaren is lesz az idei rajtrácson, csak Jenson Button csapatának, a Rocket RJN színeiben.

Fotó: Audi Communications Motorsport, BMW Motorsport Press, 2 Seas Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4016431180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása