Bejelentették a magyar F3-as pilóta helyettesét

Hirtelen faképnél hagyott francia versenyzőt kértek fel Tóth László helyettesítésére a Francia Nagydíj hétvégéjére.

rbr_f3_sr-0668_1.jpg

Ahogyan a Braking News Motorsport is megírta, az utolsó utáni pillanatban produkált pozitív koronavírustesztet Tóth László, a Campos Racing magyar újoncának így ki kell hagynia a Formula–3-as sorozat hétvégi, franciaországi fordulóját.

Tóth László idén mutatkozott be az F3-ban, eddigi legjobb eredménye egy 23. hely. A telki születésű pilóta erre a szezonra írt alá a spanyol csapattal, illetve opcióval rendelkezik 2022-re.

Házi karanténba szorult versenyzőjének a Campos Racing a Paul Ricard-ról kívánt jobbulást, csütörtök délelőtt pedig azt is bejelentette, hogy Pierre-Louis Chovet váltja ideiglenesen a 21 éves magyar pilótát, aki így mégis részt veheti hazai hétvégéjén.

Chovet-val ugyanis mindössze egyetlen forduló szakított a Jenzer Motorsport, miután legfőbb támogatója kihátrált mögüle, ahogy a RaceFans-nek nyilatkozva fogalmazott a 19 éves ifjonc: „egyoldalúan úgy döntött, hogy bedobja a törülközőt és kivonja magát a programomból”.

A Regionális Formula Európa-bajnokságot tavaly ötödikként záró francia az előző szezonban már beugrott a Hitech GP-nél, eddigi legjobb eredményét még annak színeiben érte el. Idén még nem szerzett pontot; legelőrébb még a második sprintversenyen zárt Barcelonában, 14. lett.

Chovet helyére a nála egy évvel idősebb Johnathan Hoggardot ültették a Jenzer Motorsportnál. Hoggard 2019-ben második lett a brit Formula–3-as szériában.

Fotó: Dutch Photo Agency / Tóth László Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4116596226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.06.17. 14:37:13

Hinye, a fene se tudta, hogy van F3-ban magyar! Jó dolog :)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása