Bombahír: Magyar versenyző indul a Formula–3-ban!

Izgalmas bejelentéssel jelentkezett Tóth László: szintet lép a magyar versenyző, az F4-ben és a Formula Renault Európa-kupában töltött szezonjai után a Formula–3-ban folytatja pályafutását.

f3_laszlo_toht_21-1495.JPG

2012 óta nem volt példa arra, hogy magyar versenyző akár a Formula–1 egyik kategóriájában megforduljon: a királykategóriában idáig csak Baumgartner Zsolt képviselte hazánkat, azóta Kiss Pál Tamás volt a legközelebb hozzá, aki 2011-től két szezonon át versenyzett a GP3-ban. Vagyis majdnem tíz évvel ezután szurkolhatunk újabb magyar versenyzőnek a Formula–3-ban, mivel Tóth László a Campos Racing harmadik pilótája. A 20 éves pilóta médiacsapatának szerda reggeli közleménye szerint 1+1 éves szerződést kötött Tóth a csapattal, melyet hirtelen és tragikus veszteség ért az év elején az alapító-csapatfőnök Adrian Campos halálával.

„Öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú istállónál folytathatom a versenyzői pályafutásomat, amelyben az eddigiekhez hasonlóan szeretnék lépésről lépésre haladni” – idézi a közlemény Tóth szavait. – „Ez lesz az első F3-as szezonom, természetesen az elsődleges cél a folyamatos tanulás, és a lehető legtöbb tapasztalat megszerzése.”

f3_laszlo_toht_21-1502.JPG

Tóth László több évnyi gokartozás után, 2018-ban kezdte formulaautós karrierjét. Első két évében az olasz, a spanyol és a német F4-es sorozatban is megfordult, majd az FIA Motorsport Games autósport-olimpián képviselte Magyarországot, egy negyedik és egy hetedik hellyel távozott az olaszországi Vallelungából. Tavaly pedig a Formula Renault Európa-bajnokságban versenyzett. Háromszor is szerzett pontot az év folyamán, legjobb eredményét a monzai második futamon érte el – hetedik lett –, így a 16. helyen zárt az összetettben.

A Campos Racing már korábban bejelentette Tóth csapattársait, akik Lorenzo Colombo és Amaury Cordeel lesznek. Előbbi Tóth csapattársa volt már az előző szezonban is: Colombo az év utolsó három versenyét egymás után megnyerve a bajnokság ötödik helyén végzett a BhaiTech Racinggel, míg az FA Racing színeiben induló belgát pont Tóth előtt rangsorolták.

f3_laszlo_toht_21-1517.JPG

„Óriási veszteség ez, nyilvánvalóan elsősorban nekem, miután az édesapámat veszítettem el” – utalt a január végi tragikus eseményre Adrian Campos Jr. – „Ugyanakkor a csapatnál mindenkit megviselt, ami történt, de most már előre kell tekintenünk és tovább kell vinnünk az örökségét. Pontosan tudjuk, hogy mi mindent szeretett volna még megvalósítani az autóversenyzésben, hiszen az utolsó pillanatig a következő idényen dolgozott.”

„Úgy gondolom, hogy a csapatnál mindenki motiváltabb, mint valaha, és biztos vagyok abban, hogy Tóth Lászlóval, Lorenzo Colombóval és Amaury Cordeellal együtt az egész csapat igyekszik majd büszkévé tenni az édesapámat, akárhonnan is figyel minket” – tette hozzá a csapatmenedzseri feladatokat ellátó, fiatalabbik Campos.

A Formula–3-as idény a Spanyol Nagydíj hétvégéjén, május 7-9. között indul, összesen hét fordulóból és 21 versenyből áll majd az idei sorozat.

Fotó: Tóth László Média / Campos Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716475746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása