WTCR: A zöld asztalnál sem született magyar dobogó

Sokan két esetben is büntetésre számították – a stewardok döntése azonban nem befolyásolta érdemben a sorrendet.

602f5d21cee68b04415aa03b85b0e6e4.jpg

Két vitatható incidenst is hozott a túraautó-világkupa németországi szezonnyitójának második versenye. Az egyik még a rajtnál történt, ahol Néstor Girolami nemes egyszerűséggel majdnem felkente a bokszfalra Luca Engstlert, aki utána a fűre is kiterelt. Emiatt a versenyzési sztenderdek megszegése miatt indult vizsgálat a Münnich Motorsport argentinja mellett, akit a pole pozícióból indulva harmadikként intettek le.

Amennyiben időbüntetéssel sújtották volna, márkatársa, Tassi Attila került volna a harmadik helyre. A Honda magyar ifjonca végül a tavalyi évvel ellentétben nem állt dobogóra, habár fantasztikus versenyzést mutatott be a 13. rajtkockából startolva. Girolamit megrovásban részesítették, illetve egy büntetőpontot bejegyeztek a licencébe, vagyis pozíciója értintetlen maradt. Már három fekete pontja van az argentinnak, szóval messze még az automatikus egyfutamos eltiltás is.

e8477fff200ed02d8215f318ed803bc5.jpg

Girolami mellett Tassi csapattársa, Tiago Monteiro sem kerülhette el a vizsgálatot, miután letessékelte a pályáról Frédéric Vervisch-t füvet nyerni, aminek hatására túl is melegedett az Audi alatta. A portugált ennek ellenére nem büntették, az incidenst a versenyfelügyelők versenybalesetnek minősítették.

A TouringCarTimes cikkéből kiderül, hogy Engstler már nem úszta meg ennyire olcsón, hogy az első futamon a kelleténél nagyobb agresszivitással előzte meg Mikel Azconát, tulajdonképpen megtorpedózva a Zengő Motorsport Cupráját. Öt másodpercet írtak hozzá az idejéhez egy büntetőpont kíséretében, így csak a második futamon elért második helyével szerzett pontokat hazai hétvégéjén.

f19438668f69ad89c1c3c1479eb4d44d.jpg

Fotó: Alexandre Guillaumot, Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516584086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2021.06.07. 11:39:01

Persze hogy nem! Magyart előnybe juttatni? Ugyan már! Bezzeg ha a magyarok csinálnának ilyet, következő futamon egy utolsó rajthelyes büntetés befigyelne nekik.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása