Újra az F2-ben szerepel az ex-F1-es unokaöccse

Önmagában nem lenne meglepő, hogy versenyzőcsere történt a Formula–2-ben, az viszont már annál érdekesebb, hogy az a Matteo Nannini tér vissza a Camposnál, aki nemrégiben – anyagi okok miatt – hagyott fel dupla programjával.

matteo-nannini-sustituye-a-gianluca-petecof-en-el-dallara-f2-de-campos-racing-1622634374282.jpg

Szinte már nyomon követhetetlen, ami Alessandro Nannini korábbi Formula–1-es pilóta unokaöccse körül zajlik ebben a szezonban. Kihasználva a szabályváltozások adta kiskapukat, Matteo Nannini vállalkozott elsőként dupla F2-F3-as programra, de miután kihátrált mögüle az egyik legfőbb támogatója, viszonylag hamar a visszakozás mellett döntött.

Ugyanakkor egy ideje már sejteni lehetetett, hogy üresedés várható a Campos Racingnél, mivel már a Formula Scoutnak nyilatkozva már a monacói hétvége után elismerte Gianluca Petecof, hogy aligha fog rajthoz állni Bakuban. A hivatalos bejelentést is megejtette ennek kapcsán a brazil, aki a januárban elhunyt Adrian Campos utolsó akaratának jegyében mutatkozott be a spanyol gárdánál, miközben a Regionális Formula Európa-bajnokság regnáló győzteseként kihagyta az F3-as lépcsőfokot.

bah_f2_05.jpg

„Nem fogok versenyezni Bakuban ezen a hétvégén. Hálás vagyok a lehetőségért a Campos Racingnek, hogy velük dolgozhattam a kezdetekben. Nem is tudom, hogyan tudnom megköszönni és visszafizetni az elmúlt hónapok támogatását. A szenvedés folytatódik, de mindig közösen” – írta Instagram-profilján Petecof, aki már a tavalyi szezon során is küzdött financiális eredetű problémákkal, ennek ellenére bajnok lett.

A 2021-es idény azonban korántsem a korábbi Ferrari-akadémista elképzelései szerint alakult, Bahreinben ugyanis a tűzoltókészülék aktiválódása miatt kellett kiállnia, míg Monacóban már a szabadedzéstől fogva gondjai voltak, majd az időmérő edzésen és mindhárom versenyen belekeveredett egy-egy balesetbe.

Szerdán Petecof helyettesét, netalántán utódját is megnevezte a Campos Racing a már említett Nannini személyében, aki – a Motorsport.com információi szerint – már az év végéig a csapatnál marad, az viszont még homályos, ez miképpen érinti majd a HWA-s szereplését. „Örülök a Campos Racing által biztosított lehetőségnek, különleges barátság fűzött Adrian Camposhoz” – jegyezte meg a bejelentés kapcsán a 17 éves olasz. – „Szerette volna, ha egy nap a csapatában versenyzem, ez most meg is valósul.”

Fotó: Campos Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316580428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása