F1: Sokba került a Haasnak Schumacher balesete

Vagyonnyi kárt okozott csapatának Mick Schumacher a harmadik szabadedzés végén vétett hibájával. Csalódott a német újonc is, hiszen a Haasszal Monacóban akár a középmezőny végét is elcsíphette volna.

1018623523-lat-20210522-gp2105_105540_09i6716-479.jpg

Mick Schumacher komolyabb balesetével zárult a szombati harmadik szabadedzés, és miután a monacói pálya minden kisebb hibáért is komolyan büntet, a VF-21 bal oldala csúnyán megsérült a Casino téri szalagkorláthoz csapódva. Hibája miatt a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának ki is kellett hagynia a Charles Leclerc elsőségét hozó időmérő edzést, így csak az utolsó rajtkockába állhat fel.

Pedzegették azt is, hogy lehet, egy új karosszériát is építeni kell Schumachernek, egy online sajtótájékoztatón azonban Günther Steiner elárulta, menthető a jelenlegi, ahogyan az a kvalifikáció utáni ellenőrzések során bebizonyosodott. „A kár elég nagy, ahogyan az látható. Sérült az autón az első és a hátsó szárny, a komplett bal oldal, a felfüggesztés, az oldaldoboz” – sorolta a csapatfőnök, többek között a Motorsport.com-nak.

Újságírói kérdésre azt is elárulta a Haas szókimondásáról ismert csapatvezetője, hogy a kár mértéke nagyjából 300-500 ezer dollár közzé tehető, ami forintosítva 85-145 milliót jelent. „Tudják, mibe kerülnek ezek az autók?” – tette fel utána a költői kérdést. – „Mindig is mondtam, az első szárny önmagában 150 ezer dollár.” Steiner végül azt is megerősítette, hogy alkatrészhiányt sem okoz a csapatnál a baleset.

A német újonc azonban csalódott, ami érthető is, hiszen tempóját tekintve akár egy jobb szereplésére is esélye lehetett volna – úgy érzi, a Williamsek mellett az Alpine-okkal is felvehette volna a harcot. „Mindig a harmadik szabadedzés ad lehetőséget arra, hogy igazán felkészüljünk az időmérőre, amennyire csak tudunk” – kezdte gondolatait Schumacher.

1018623012-lat-20210522-gp2105_094559_ony7643-752.jpg

„Úgy éreztem, sikerült elkapnunk egy nagyon szép ritmust, jó helyzetből vártuk az időmérő edzést, nemcsak mentális értelemben, hanem az autó szempontjából is, ami balszerencsés, hiszen nem tudtunk indulni az időmérőn” – folytatta a Formula–2 tavalyi bajnoka. – „Nagy reményeket fűztünk ahhoz, hogy legalább a Williamsek és az Alpine-ok sűrűjében ott lehetünk. Jó tempót diktáltunk a szabadedzéseken, amit a versenyen kamatoztathatunk. Minden nyitott.”

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316569474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása