Újabb ponton változik a WTCR versenynaptára

Új helyszínre költözik a túraautó-világkupa portugáliai hétvégéje, de csak átmenetileg, ugyanis szerződést az elmúlt években a naptár állandó elemévé vált Vila Real-i pályával hosszabbítottak.

4df8f4715fd8c77f0917a66cb35589f3.jpg

Olyan szinten jelen van még a koronavírus-járvány, hogy már januárban változtatni kellett a túraautó-világkupa 2021-es versenynaptárán. Ekkor halasztották el az eredetileg szezonnyitóként meghirdetett hungaroringi versenyhétvégét az augusztus 20-i hosszú hétvégére, így jelen állás szerint négy héten belül rajtol az idei szezon, a több mint 25 kilométeres Nürburgring Nordschleifén.

A bajnokság sajtóirodájának hétfői tájékoztatásából kiderült, hogy idén nem Vila Real utcáin tartják a portugál fordulót, helyette Estorilba látogat a mezőny június 26-27-én. Az egykor a Formula–1-es Portugál Nagydíj helyszínéül is szolgáló, a főváros Lisszabontól nagyjából 35 kilométerre található pályán annak idején, 2008-ban már versenyzett a széria jogelődje, a túraautó-világbajnokság.

06-fia-wtcc-race-of-portugal-circuito-do-estoril-2008-scaled.jpg

A döntésre azt követően került sor, hogy Portugáliában meghosszabbították a tömegrendezvényekre vonatkozó szigorításokat, amik így egészen augusztus elejéig életben maradnak, az erre vonatkozó előírások betartatása pedig kivitelezhetetlen lett volna az utcai helyszínen.

Ezzel párhuzamosan azt is megerősítették, hogy hároméves szerződéshosszabbítást írtak alá a Vila Real-i pályával, ahová 2022-ben visszatér a mezőny – tehát az új megállapodás egészen 2025-ig szól, ameddig a világkupa jövője is biztos.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media), FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816528710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2021.05.11. 11:25:29

Nem is bánom hogy Vila Realt kivették, az a pálya egy hulladék. Mindenre alkalmas csak versenyzésre nem. Inkább a Slovakia ringet kellett volna berakni, az hozza mindig a legizgalmasabb futamokat. Nem értem mért kellet kivenni.

Negrogo 2021.05.11. 15:22:33

@Nevem senki.: Tekintettel arra, hogy SKR az ETCR-ben most ment le en se ertem miert nem lehetett ott a szezon kezdet vagy marad ki unblokk. Vila Real-tol meg meg morocco is izgalmasabb volt. Ugyan akkor az ilyen neve nincs toltelek palyakat is minek kell eroltetni?Vigyek el Imolba, Spa-ba vagy ahogy most estoril, vagy barmi... Annyi remek palya van ami anno a "hoskorban" mar bizonyitott.

Nevem senki. 2021.05.24. 14:48:16

@mennyi?husz!: Tényleg Spa! Rémlik hogy ott is volt futam korábban. Ott nem unatkozott a néző, mindig történt valami.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása