Fontos bejelentést tett jövője kapcsán a WTCR

Újabb évekre vált biztossá a túraautó-világkupa jövője: az Eurosport Events szerződést hosszabbított az FIA-val és a TCR-jogtulajdonos WSC-vel.

04-wtcr-action-image-scaled.jpg

Szerdán délelőtt bejelentették, hogy az Eurosport Events és a Nemzetközi Automobil Szövetség három évvel hosszabbították meg jelenlegi, eredetileg 2022-ig érvényes szerződésüket, ezáltal 2025-ig biztosított a WTCR jövője. Mint ismert, a világkupa 2018-ban, a túraautó-világbajnokság (WTCC) jogutódjaként, annak és a nemzetközi TCR-bajnokság összeolvadásával jött létre.

A világkupa promótere nemcsak az FIA-val, de a WSC-vel is megállapodott a licencszerződés meghosszabbításáról, így a következő években a TCR-formátum technikai szabályzata lesz a mérvadó.

A bajnokság sajtóirodájának tájékoztatása kiemeli: a koronavírus-járvány gazdasági hatásai ellenére nem csökkent a beruházás mértéke a sorozat partnerei részéről – a rajongók mellett a csapatok, a customer racing-részlegek, a beszállítók, a kereskedelmi partnerek, a versenyszervezők és a műsorszolgáltatók is elkötelezettek maradtak.

A túraautó-világkupa 2021-es szezonja a jelenlegi tervek alapján június elején rajtol a Nürburgring Nordschleifén. Fontos változás lesz, hogy a P1 Racing Fuelsszal kötött megállapodásnak megfelelően a mezőny idén már olyan üzemanyagot használ, ami 15%-ban megújuló összetevőkből áll, ezt az értéket 2023-ra 100%-ra növelnék.

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916515822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása