Bioüzemanyagra váltanak a WTCR-ben

Egyre zöldebbé válik a túraautózás is: a túraautó-világkupában fontos lépést tesznek meg idén a nem fosszilis üzemanyagok felé.

9ae8c86e455b9c4205fa7feca9e4025b.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a promóteri feladatokat ellátó Eurosport Events pénteken bejelentette, hogy a P1 Racing Fuels kétéves szerződést írt alá a WTCR-rel. A megállapodás értelmében bioüzemanyagra áll át a sorozat, mely 15%-ban megújuló összetevőkből, így cellulózból és fás biomasszából kevert bioetanolból és bioszintetikus üzemanyagból áll.

Ahogyan azt mostanság több FIA-szervezésű bajnokság esetében hallani lehet, idővel a WTCR is szeretne eljutni a 100%-os fenntartható üzemanyagig, úgy, hogy közben ne csökkenjen a motorok teljesítménye. (Ezzel párhuzamosan pedig idén rajtol el az abszolút a túraautózás zöld irányát képviselő Pure ETCR is.)

p1-racing-fuels-image-1.jpg

A túraautó-világkupa sajtóirodája által kiadott közleményben azt is megerősítették, hogy a P1 Racing Fuels lesz a rali Európa-bajnokság (ERC) bioüzemanyag-beszállítója is, ami szintén az Eurosport Events égisze alá tartozik.

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7116408760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása