TCR EU: Dobogóra állt Nagy Dani a Slovakiaringen
TCR Europe 2021: Slovakiaring – 1. futam

Magyar sikerrel zárult a TCR Európa-kupa szlovákiai első versenye: a dobogóig menetelt Nagy Dani a Zengő Motorsport Cuprájával. A futamot a magyar csapat spanyol WTCR-versenyzője nyerte megnyugtató fölénnyel.

2021-2021_slovakiaring_race_1---2021_tcr_europe_slovakiaring_race_1_99_daniel_nagy_16.jpg

Dobogós reményekkel, az ötödik rajtkockából vághatott neki a TCR Európa-kupa 2021-es idénynyitó versenyének Nagy Dániel. A piros lámpák kialvását követően jól rajtolt a Zengő Motorsport régi-új pilótája, a negyedik helyre sorolt be a célegyenes végén, miután Dušan Borković beragadt a Comtoyou Racing Audijával. Eközben az élen Mikel Azcona sokkal jobb rajtot produkált Tom Coronelnél, így a spanyol fordult el elsőként a Volcano Motorsport autójával, majd meg is lógott a mezőny elől.

Az elejében egészen a negyedik körig változatlan maradt a sorrend, ekkor többen is megelőzték a mókamester hollandot, aki így az ötödik helyig csúszott vissza a Comtoyou-Audival. Ennek ellenére az utolsó pillanatokig nyitott volt a harc a dobogóért, Azcona győzelmét azonban semmi sem veszélyeztette, közel 3,5 másodperccel hamarabb intették le, mint Nicolas Baertot. Nagy Dániel pedig megőrizte a harmadik helyét, ezzel a magyar pilóta teljesítette előzetesen kitűzött célját – a Zengő Motorsport nagy örömére a hajrában még Niels Langeveld támadásait is kivédte.

2021-2021_slovakiaring_race_1---2021_tcr_europe_slovakiaring_race_1_champagne_31.jpg

Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy a Sébastien Loeb Racing hollandja zárkózott fel a leghatékonyabban, a Hyundai Elantra N TCR-rel ugyanis kilenc pozíciót javítva lett negyedik. Ezzel ő lett a legjobb hyundai-os, míg a regnáló bajnok Mehdi Bennanit hatodikként intették le. A második versenyen a marokkói indulhat majd az élről, amit vasárnap 13:55-től rendeznek, az eseményeket, valamint azt, mire lesz képes Nagy Dani a hatodik rajtkockából indulva, a TCR TV YouTube-csatornán követhetjük élőben.

Az első futam végeredménye:

tcr_eu_2021_barcelona_1_futam.jpg

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816526664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása