F1: Bejelentette Vettelék tartalékosát az Aston Martin

Az Aston Martin a korábbi sajtóértesülésekkel összhangban megerősítette, idén is Nico Hülkenberg lesz a csapat teszt- és tartalékversenyzője.

gp2101_173943dsc_0991.jpg

Tavaly szinte a semmiből kellett beugrania (végül háromszor is) Nico Hülkenbergnek, miután Sergio Pérez a két brit fordulón, Lance Stroll pedig az Eifel Nagydíjon nem indulhatott. A német mindhárom alkalommal helytállt volt csapatánál, így aligha meglepő, hogy csütörtöki közleményében azt tudatta az Aston Martin, hogy idén is Nico Hülkenbergre számítanak teszt- és tartalékversenyzőként, amennyiben Sebastian Vettel vagy Stroll nem tudná vállalni a szereplést.

A német versenyző először 2011-ben csatlakozott az akkor még Force Indiaként szereplő alakulathoz, 2012-ben, majd 2014 és 2016 között versenyzett a silverstone-iak színeiben.

gp2004_0959560a4a5793-large.jpg

„Nagyszerű, hogy sikerülti időben megkötni a szerződést, tavaly ugyanis egyáltalán nem volt időm felkészülni, mielőtt autóba ültem” – jegyezte meg humorosan Hülkenberg, aki a Williamsnél, a Saubernél és a Renault-nál is megfordult F1-es pályafutása során, ám a sportágban töltött közel tíz éve során egyszer sem tudott dobogóra állni. – „Örülök, hogy újra a csapattal dolgozhatok, néhányszor már versenyeztem velük karrierem folyamán.”

„Nyilvánvalóan remélem, hogy Sebastiannak és Lance-nek zavartalan szezonja lesz. A csapat viszont tudja, hogy számíthatnak rám, ha beugrásról van szó, és törekedni fogok arra, hogy kifogástalan munkát végezzek. Teljesen fel vagyok készülve a kihívásra” – tette hozzá a német, akiről Otmar Szafnauer, a csapat vezérigazgatója elmondta, hogy a pandémia alatt különösen fontos, hogy ütőképes, rutinos tartalékpilóta álljon rendelkezésükre, ezért esett a választásuk (újra) Hülkenbergre.

Fotó: Aston Martin, Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316494878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása