Újabb tizenévest igazolt csapatába Michelisz Norbert

Bucsi Attila után egy újabb rendkívül fiatal pilótával bővült a M1RA csapata Rácz Gergő személyében, mindketten a Swift Cup Europe-ban fognak versenyezni.

bucsi_racz_m1ra.jpg

„Mindig is csodálva, sőt talán irigykedve néztem Michelisz Norbi és a testvérem, Gergő évtizedes munkakapcsolatát, hogy félszavakból megértik egymást” – idézi Bári Dávid csapatfőnököt a M1RA szerdai közleménye a legújabb bejelentés kapcsán. – „A jó munkához idő kell, így sosem lehet elég korán elkezdeni foglalkozni a fiatalokkal. Azt szeretnénk elérni, hogy mire belenőnek egy nagyobb teljesítményű túraautóba, tanulják meg, hogyan kell felépíteni egy versenyhétvégét, mi a szerepük a csapatban. Röviden az a cél, hogy mire TCR-autóba ülnek, egy nyelvet beszéljünk. Két nagyon tehetséges fiúról van szó, akikkel már 2025-re is készülünk.”

Michelisz Norbert még a Hyundai Légy N-magad!-programjában mutatta be mentoráltjaként Bucsi Attilát, aki így tavaly már a M1RA színeiben teljesítette első nemzetközi szezonját a Swift Cup Europe 1,6-os kategóriájában. Mivel nemzetközi szinten, az abszolút értékelésben nem indulhatnak 16 éven aluliak, a 13 éves Bucsi idén is a juniorok között szerepel majd, de már az erősebb, 1,4 literes kupás Suzuki Swifttel.

„Más az autó, más a mezőny, mások az ellenfelek. Ettől függetlenül szeretnék jó eredményeket elérni, sok pontot szerezni, győzelmekért harcolni, akár abszolútban is, még ha a korom miatt nem is értékelnek. Természetesen a junior bajnoki cím idén is reális cél kell, hogy legyen, hiszen ott a saját korosztályommal versenyzem” – beszélt célkitűzéseiről Bucsi, aki új csapattársával tavaly még ellenfelek voltak.

bucsi_attila_m1ra.jpg

„Egy versenyzőnek mindig a csapattársa az első számú referencia, ezért örülök Gergő érkezésének, de persze szeretném legyőzni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy mindkettőnknek sokat jelent majd, hogy leülünk egy asztalhoz, és a mérnökökkel kielemezzük az adatokat, tanulhatunk abból, hogy a másik hol, mit és hogyan csinált jobban” – tette hozzá.

Igen különleges a M1RA újdonsült igazolásának helyzete, Rácz Gergő ugyanis fiatal kora ellenére már negyedik szezonját kezdi a Swift Cup Europe-ban. 11 évesen mutatkozott be tehát a sorozatban, és idáig csakugyan az 1,6-os Swifttel versenyzett, de idén már őt is egy 1,4-es modell volánjánál láthatjuk.

„Tavaly még a M1RA ellen versenyeztem, és kívülről nézve is feltűnt, milyen alaposan felkészülnek a hétvégékre, mennyire profin állnak a munkához” – kezdte gondolatait a 15 éves ifjonc, akinek édesapja, Rácz Gyula egykor futballozott, a Ferencváros színeiben még a felnőttcsapatban is játszott, 1987-ben és 1990-ben lépett pályára mérkőzésen, de hobbija a ralizás volt, így szerette meg Gergő a versenyzést.

„A további fejlődésemhez arra van szükségem, hogy ilyen közegben tanuljak. Az idei céljaimat az első versenyhétvége után tudom megmondani, amikor képet kapok az erőviszonyokról. Persze nem titok, én is szeretném megnyerni a junior értékelést.”

racz_gergo_m1ra.jpg

A Swift Cup Europe-ban április 15-17-én a Hungaroringen rajtol a 2021-es szezon, ami hat forduló után, szeptember 5-én ér majd véget a csehországi Brnóban. Bucsi és Rácz mellett az idei évtől a M1RA-t erősíti Báldi Gergő is, ám arról még nem tett bejelentést a csapat, melyik sorozatban ad lehetőséget a Hungaroring E-Sport Bajnokság – versenyzői múlttal is rendelkező – győztesének.

Fotó: M1RA Press

Forrás: Braking News Motorsport, M1RA Press

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816487310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása