Gumibeszállítót váltott a téli szünetben a TCR Európa-kupa

Az idei évtől már három TCR-bajnokságban is a Hankook abroncsait fogják használni.

2020-2020_jarama_race_2---2020_eur_jarama_race_2_99_daniel_nagy_04.jpg

Az elmúlt években rendre a Yokohama abroncsait használták a TCR Európa-kupában, csakúgy, mint a WTCR-ben. A világkupában a tavalyi évtől viszont már a Jóév Karcsi-féle Goodyear-abroncsokat használják, 2021-től pedig a TCR Európa-kupa is új beszállítóval, a Hankookkal állapodott meg. A dél-koreai gyártó korábban a kelet-európai és a spanyol bajnokság promótereivel is eredményes tárgyalásokat folytatott.

A Hankook éveken át fejlesztette a saját, Ventus Race típusú TCR-gumijait, tapasztalatot ehhez a 24 órás versenyeken és a Balti országok sorozataiban szerzett.

„Az, hogy egy olyan fontos márka, mint a Hankook, a TCR Európa-kupát választotta egyik prémium szériájaként, örömmel tölt el minket” – kommentálta a bejelentést Paulo Ferrarira, a TCR Európa-kupa promótere. – „A Hankook termékei eddig tökéletesnek bizonyultak TCR-autók esetében, megbízhatóság és teljesítmény szempontjából egyaránt. Ezzel technikai együttműködésünket új szintre emeljük.”

Jelen állás szerint május elején rajtol a TCR Európa-kupa, ugyanakkor a jelenlegi járványhelyzet figyelembevételével nem mernénk rá nagy tétben fogadni, hogy május 7-9-én futamokat fognak rendezni a Slovakiaringen. Magyar helyszín nincs a versenynaptárban, ahogyan egyelőre magyar versenyző sincs a mezőnyben, ami továbbra is foghíjas, mindössze néhány nevezőt jelentettek be mostanáig.

Az előző években főként a többszörös futamgyőztes Nagy Dániel képviselte rendszeresen hazánkat a szériában, az ő 2021-es programjáról nyilvános információ nem látott világot egyelőre, leszámítva azt a szösszenetet, hogy távozott a Hyundai juniorprogramjából.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5716470674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása