F1: Ricciardóé a második délelőtt is, Hamilton kicsúszott
Formula–1 2021: Bahrein – Előszezoni teszt, 2. nap, délelőtti etap

A pénteki első tesztnaphoz hasonlóan a gyakorlás második délelőttjén is Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a McLarennel. Hamilton sóderágyba tette a Mercedest, Vettelnek szintén gondjai voltak.

f1-2021-bahrein-teszt-lewis-hamilton-mercedes.jpg

Egy McLaren az élen, küszködnek a világbajnokok – ilyen szempontból nem sok minden változott szombat délelőtt Bahreinben, mintha a pénteki első etap eseményei ismételtek volna önmagukat. Daniel Ricciardo ezúttal eggyel puhább abroncsokon próbálkozott, mégis a tegnapihoz hasonló idővel zárt az élen. Az ausztrál versenyző 1:32.215-ös idejével alig több mint egy tizeddel előzte Fernando Alonsót, azonban a spanyol a keményebb, C2-es gumikon autózta legjobb idejét.

2021bahraintestfridayte2101_073950_54i4657.jpg

A titánlapokkal az állkapcsában vezető spanyol mögött Sergio Pérez lett a harmadik a Red Bull-lal, majd – a C4-es és a C5-ös abroncsoknak köszönhetően – a williamses Nicholas Latifi és az alphatauris Cunoda Juki is igen előkelő, a legjobb öt között zártak. A legszorgosabban viszont Nyikita Mazepin és Antonio Giovinazzi rótta a köröket – a Haas újonca 76 körig jutott, míg az Alfa Romeo olasz pilótája 73-nál állította meg a körszámlálót.

58 körrel ugyan nem mondható teljesen csapnivalónak a délelőtt, de a tegnapi döcögés után kétségkívül rosszkor jött a Mercedesnek, hogy Lewis Hamilton a sóderágyban kötött ki a W12-vel. A regnáló világbajnok nagyjából másfél órával a vége előtt csúszott ki a 13-as kanyarnál, így előkerültek a piros zászlók. A negyedórás leállás után még Hamilton is visszatért a pályára, de a brackley-ieknél egyelőre nem a tempón van a hangsúly.

Nem áll a legjobban az Aston Martin szénája sem, hiszen az első napon délelőtt és délután is műszaki hiba hátráltatta a csapat munkáját. Sebastian Vettel autójában ezúttal a sebességváltó mondta be az unalmast, így sokáig a garázsban vesztegelt a négyszeres világbajnok, csak az utolsó percekben ülhetett újra a volán mögé – mindössze tíz körrel zárta az első négy órát.

Délután 13 órától jön az újabb négyórás etap, hat csapatnál újra változik a felállás, pályára lép Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Charles Leclerc, Lando Norris, Mick Schumacher és Lance Stroll is. Az F1 TV-n lehet élőben követni az eseményeket.

A délelőtti etap végeredménye:

Fotó: F1 / Twitter, Zak Mauger / Motorsport Images (McLaren Media Centre)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2316459850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása