F1: Ricciardo az élen a McLarennel, elsőként robbant le a Mercedes
Formula–1 2021: Bahrein – Előszezoni teszt, 1. nap, délelőtti etap

Daniel Ricciardo vezeti a Formula–1 előszezoni tesztjét Bahreinben az első nap félidejénél. Négy csapatnál is komoly leállással járó műszaki hibák ütötték fel a fejüket: a Mercedes és Mick Schumacher is alig volt pályán.

f1-2021-bahrein-teszt-daniel-ricciardo-mclaren.jpg

Két héttel a 2021-es szezon kezdete előtt pályára gördült a Formula–1-es mezőny, pénteken délelőtt kezdetét vette Bahreinben a háromnapos szezon előtti teszt – persze csak a Haas autóbemutatója és a csoportfotózások után. Nem kellett sokat várni az első meghibásodásokra sem: a Mercedesnél mindössze egyetlen kör után, valamivel később a Haasnál is komolyabb probléma merült fel. Mindkét csapatnál hidraulikus-, váltógondok jelentkeztek, aminek következtében Valtteri Bottas és Mick Schumacher is csak a délelőtti etap utolsó órájában térhetett vissza a pályára.

A finn 6, a bemutatkozása előtt álló német pedig mindössze 15 körrel zárta a délelőttöt, de más csapatokat sem került el a technika ördöge. Sebastian Vettel a boxutca kijáratánál robbant le az Aston Martinnál, az utolsó percekben pedig Charles Leclerc volt kénytelen félrehúzódni. A Ferrari monacóija ezzel előcsalogatta a piros zászlókat is, az utolsó három percben viszont még pályára gördülhetett a mezőny, a virtuális biztonsági autó elrendelése mellett, így még lehetőség nyílt installációs körök teljesítésére.

Így a végére az eredménylista is érintetlen maradt: viszonylag korán megfutotta a délelőtt leggyorsabb körét Daniel Ricciardo, a McLaren ausztráljának 1:32.203-as idejétől azonban alig három századmásodperccel maradt el Pierre Gasly, aki a nap eddigi legaktívabb versenyzőjének bizonyult. 74 kört tett meg az AlphaTaurival a francia, mögötte, a harmadik helyen Max Verstappen végzett. A Red Bull hollandját már komolyabb lemaradásban követte Esteban Ocon az Alpine-nal, a francia mögött Leclerc, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Vettel és Roy Nissany (Williams) volt a sorrend.

A körözés az egyórás ebédszünet után, közép-európai idő szerint 13:00-tól folytatódik, a délelőttitől lényegesen eltérő felállással.

A délelőtti etap végeredménye:

Fotó: McLaren F1 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4716458818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása