Hivatalosan is leleplezték Mick Schumacherék első F1-es autóját

Autóbemutatóval kezdődött a bahreini F1-es teszt első napja: a fotók után a valóságban is bemutatkozott a Haas 2021-es autója.

haas-f1-vf-21.jpg

Múlt hét csütörtökön ugyan már tartott egy bemutatót a Haas, ám akkor csak az idei F1-es autójuk festését mutatták meg az amerikaiak. A bahreini előszezoni teszt első napjának reggelén azonban formálisan is bemutatkozott a Haas VF-21, mellyel a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher, valamint a szintén a Formula–2-ből érkezett Nyikita Mazepin is bemutatkozik a királykategóriában.

Az alkalmat kihasználva egy újabb támogatóját jelentette be a kannapolisi együttes: Európa vezető webtárhely- és felhőszolgáltatóját, az IONOS-t nevezte meg partnereként, szponzorfeliratokban viszont így is szegényesnek mondható a Haas sokak által guruló orosz zászlóként titulált dizájnja. Miután világbajnoki sportrendezvényeken a következő majd’ két évben nem szabad orosz színekben versenyezni, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálja a festést, noha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) többször is legálisnak nyilvánította azt.

Több szempontból is megnehezítette a koronavírus-járvány a Haas felkészülését: az utazási korlátozások miatt a versenyzők is a tervezettnél később jutottak el a csapat főhadiszállására, a Ferrari alkalmazottai pedig egyáltalán nem – emiatt az autót is csak a teszt – és egyúttal a szezonnyitó – helyszínén tudták csak beindítani. Csodára amúgy sem érdemes számítani a Haastól, a csapat részéről ugyanis több ízben hangoztatták, hogy leginkább a 2022-es felkészülésről szól majd az idei év.

Közép-európai idő szerint reggel 8 órától kezdetét is vett a teszt, elsőként Schumacher gördült pályára a VF21-gyel, több mint nyolc évvel édesapja visszavonulása után tért vissza a Schumacher név az F1-be.a

Fotó: Haas F1 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9916458494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása