F1: Verstappen-elsőség a szahíri homokviharban
Formula–1 2021: Bahrein – Előszezoni teszt, 1. nap, délutáni etap

A délutáni órákban Max Verstappen állt az élre a bahreini előszezoni teszt első napján, miközben folytatódott a Mercedes szenvedése.

si202103121089_hires_jpeg_24bit_rgb_news.jpg

Daniel Ricciardo délelőtti elsőségét követően folytatódott a munka Bahreinben, ám a délutáni etap során a csapatok többsége már másik versenyzőt küldött pályára, kivéve a Red Bull, az Alpine és a Williams. Előbbivel Max Verstappen meg is futotta a nap leggyorsabb körét, egyúttal a legszorgalmasabbnak is a holland bizonyult, jóllehet, 1:30.674-es idejét a lágyabb, C3-as keverékű gumikon futott, míg egykori csapattársa a C2-es abroncsokon zárt az élen az első négy órában.

139 kört tett meg Verstappen az első nap folyamán, ettől nem sokkal maradt el Esteban Ocon a maga 129 körével, az eredménylistán viszont megelőzte a franciát Lando Norris a McLaren-Mercedesszel, Verstappenen kívül egyedül a brit tudott 1:30-as időt futni, noha Ocon legjobb idejét már a C4-es papucsokon teljesítette. A prototípusgumikon köröző Lance Stroll majdnem két másodpercet vert Sebastian Vettel délelőtti köridejére, persze, jó kérdés, hogy a kanadai mennyivel kapott másabb Pirelliket, mint újdonsült, négyszeres világbajnok csapattársa.

Stroll lemaradása még így is meghaladta az egy másodpercet, miközben sokáig Antonio Giovinazzi volt a leggyorsabb Ferrari-motoros pilóta, a hajrában azonban Carlos Sainz letaszította őt az ötödik helyről. A Mercedesnél viszont még délután sem klappolt minden, Lewis Hamiltonnal is sokáig a depóban rostokolt a W12-es, a világbajnoki címvédő végül 42-ig pörgette a körszámlálót, többek között a visszapillantó tükrökkel és a pedálokkal is meggyűlt a baja. (Eközben a délelőtt mindössze 6 körrel zárt Valtteri Bottas a The Race-nek arról beszélt, szerinte hiba volt, hogy a Mercedes ezúttal nem tartott bejáratást az előszezoni tesztek előtt, ezzel magyarázhatóak a technikai problémák.)

Az Aston Martinnál szintén belefutottak egy újabb – ezúttal elektronikai – problémába, a csapatoknak emellett a homokviharral kellett dacolniuk, miközben az elmúlt évek barcelonai gyakorlásai során rendre a hideg, esős időjárás jelentett problémát. Jó hír viszont, hogy piros zászlóval nem kellett félbeszakítani a gyakorlást, egy-két megforgást láthattunk – többek között az újonc Nyikita Mazepin mutatott be egy piruettet a Haasszal –, az utolsó percekre rendeltek el egy újabb VSC-fázist, akárcsak délelőtt, Charles Leclerc piros zászlós leállása után.

Összesen 1000-nél is több kört teljesített az első nap folyamán a mezőny, ehhez az értékhez a Mercedes járult hozzá a legkevésbé, mindössze 48 körrel. Szombaton a második tesztnappal folytatódik a program, a legtöbb csapat tesztbeosztása ezen a linken tekinthető meg.

Az első tesztnap végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716459296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása