Márkát vált a magyar rali-Eb-pilóta

Egy online sajtótájékoztató keretében hétfőn bejelentették, hogy a rali Európa-bajnoki induló Herczig Norbert újra Škodával fog versenyezni.

556e53ab0854d8ea0c7aa75b8f8a019d.jpg

2021-ben is lesz magyar induló a rali Európa-bajnokságon: hétfőn bejelentették, hogy nemcsak a mezőnybe, de a Škodához is visszatér Herczig Norbert, ám immár a Topp-Carsszal, a Škoda Rally Team Hungaria színeiben áll rajthoz. A négyszeres abszolút magyar bajnok versenyző 2018-ban teljesítette első szezonját az ERC-ben, legjobb eredményét egy évvel később érte, 2019-ben ugyanis ötödik lett az összetettben.

A 2019-es szezont megelőzően váltott Volkswagenre Herczig, az újabb váltás pedig egykönnyen magyarázható azzal, hogy a wolfsburgi márka minden motorsport-programjában leengedte a rolót a környezetvédelem, ezzel összefüggésben pedig az elektromobilitás jegyében. Így idén már egy Fabia R5 EVO2 volánja mögött láthatjuk viszont a magyar versenyzőt navigátorával, Ferencz Ramónnal együtt.

A Škoda Magyarország Facebook-oldalán közvetítette sajtótájékoztatón Herczigék 2021-es autójáról is lehullt a lepel:

Lehullt a lepel! :) Impozáns online sajtótájékoztató keretei között leplezte le régi/új nevét, illetve idei...

Közzétette: ŠKODA Rally Team Hungaria – 2021. február 22., hétfő

Amennyiben a járványhelyzet engedi, az Azori-szigeteki versennyel május 6-8-án rajtol el a 2021-es szezon, majd november 18-20-án a Kanári-szigeteki ralival zárul. Idén is megrendezik a Rally Hungaryt, a nyíregyházai eseményre október 22-24-én kerül sor.

calendar-2021-4.png

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI (FIA ERC Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9416435238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása