F1: Úgy tűnik, valóban nem marad el a Monacói Nagydíj

Annyira nem, hogy a jövő héten megkezdik a monacói pálya kialakítását, készülve a Formula–E, majd a Formula–1 mezőnyének fogadására.

monacosaturday14-196488.jpg

Habár az év elején, az Ausztrál és a Kínai Nagydíj csúsztatását követően pletykaszinten felmerült, hogy a koronavírus-járvány miatt 2021-ben is törölhetik a Monacói Nagydíjat, ezzel együtt pedig több utcai versenyt. Mind a szervezők, mind pedig az F1 cáfolta akkor a hírt, sőt, Monacóban arra készülnek, hogy a Historic Grand Prix-t és a Formula–E ePrix-jét is meg tudják rendezni.

A Motorsport.com cikke szerint szerdán megerősítették, hogy jövő héten nekifognak a pálya kialakításához szükséges munkálatoknak, hiszen köztudott, hogy egy-egy utcai verseny több hetes, akár hónapos előkészületet igényel. Ezekben a hetekben festik fel az aszfaltjelöléseket, kezdik meg a szerteágazó infrastrukturális feladatokat és kezdik el bevezetni a forgalmi korlátozásokat.

A február 22-i kezdéssel hét héten át tartanak majd az előkészületek, hogy április 23. és 25. között gond nélkül rendezhessék meg a Historic Grand Prix-t, majd két héttel rá fogadják a Formula–E mezőnyét, míg a Monacói Nagydíjra május 20-23. között kerül sor – az idei lesz az első alkalom, amikor ugyanabban az évben otthont adnak mindhárom eseménynek.

2020 volt az első év 1954 óta, amikor a Formula–1 nem tudott ellátogatni a hercegségbe, ami a bajnokság egyik fénypontjának tartanak. Amennyiben idén a járványügyi helyzet is lehetővé teszi, a monacói lesz az első utcai verseny a 2019-es Szingapúri Nagydíj óta, jelen állás szerint az ötödik forduló a versenynaptárban.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8416431010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása