F1: Meglepő színt kaphat Schumacherék autója

A várakozásokkal ellentétben ismét szakíthat hagyományos színvilágával a Haas csapata: amennyiben tető alá hozzák a több millió eurós megállapodást a BWT-vel, rózsaszínben pompázhat a VF-21.

1018387598-lat-20201215-te2003_054427_54i6870-270_1.jpg

Miközben az új McLaren-Mercedesről már le is hullt a lepel, két csapat, a Haas és a Red Bull még a bemutató időpontját sem hozta nyilvánosságra. Az amerikai istálló az elmúlt hetekben többször is hangoztatta, hogy egyhamar átállhat 2022-re, ráadásul a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások több szempontból is érzékenyen érinthetik Mick Schumacheréket. Egyrészt a Ferrari erőforrását már csak a bahreini előszezoni teszteken tudják beindítani, mivel az olaszok szakemberei sem tudtak eljutni a Haas főhadiszállására. Legalább ennyire problémás a versenyzők utazása is: Nyikita Mazepin is csak a napokban tudta megejteni az üléspróbát, míg a Formula–2 regnáló bajnoka Svájcban rekedt.

„Még nem tettem látogatást a Haasnál, a koronavírus miatt ugyanis most minden korlátozva van, de a tervek szerint hamarosan összejöhet” – szólaltatta meg a hétszeres világbajnok fiát az Auto Motor und Sport. – „Egyetlen lehetőség volt, hogy a versenyzők csapataikhoz utazhassanak, de nemrégiben a sportolókkal szemben történő kivételezésére vonatkozó szabályok megint megváltoztak nagyon hirtelen.”

Schumacher hozzátette, a téli tesztek és a pénteki szabadedzéseket sem fogják megkönnyíteni bemutatkozását, hiszen a szezon előtt mindössze másfél napot tud majd gyakorolni. „Nem örülök neki, de ezek a szabályok, természetesen igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból továbbra is” – folytatta a 21 éves német, aki a járvány miatt még a Ferrari szimulátorában sem edzhetett, Olaszországba sem jutott el ugyanis.

1018379932-lat-20201211-gp2017_111650_onz2719-243.jpg

A német Express azonban pozitív fejleményekről is beszámolt, miszerint rövidesen új szponzorra lelhet a Haas, ám ez radikális változásokat eredményezhet a 2021-es festésben, cserébe a BWT több millió euróval járulhat hozzá az amerikaiak működéséhez.

Ha sikerül megállapodniuk, rózsaszínre festhetik a VF-21-et, ahogyan az elmúlt években a Racing Point esetében is volt, ám azzal, hogy a silverstone-i alakulat az Aston Martin gyári csapatává alakult, főszponzort is váltott (az amerikai Cognizant multinacionális számítástechnikai céggel írt alá), hogy a klasszikus brit versenyzöld színben térhessen vissza a márka a Formula–1-be. 2016-os csatlakozása óta egyszer váltott színt a Haas, mégpedig a Rich Energy 2019-es érkezése miatt, ám kapcsolatuk néhány hónap után véget ért.

gp2004_141422_1st7552-large.jpg

via grandpx.news

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media, Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816431242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása