Komoly erősítés az Arena4-nél: NASCAR, Supercars és Superbike-vb

A MotoGP és az IndyCar után négy újabb versenysorozattal bővül az Arena4 kínálata.

mh6_0984.JPG

Tavaly augusztusban indult el végül a legújabb sportcsatorna Magyarországon, az autó- és motorsport-kínálat szempontjából ráadásul erősen is kezdett az Arena4, hiszen indulásától fogva műsorra tűzte a MotoGP – és vele együtt a Moto2, a Moto3 és a Moto–E –, valamint az IndyCar versenyeit.

Szerdán újabb jó hírrel szolgált a Network4 Csoport portfóliójába tartozó sportcsatorna, az idei évtől a NASCAR, az ausztrál Supercars-bajnokság, a Salakmotor GP, valamint a Superbike- és a Supersport-világbajnokság futamait is közvetíteni fogják, utóbbiról ráadásul a minap derült ki, hogy Sebestyén Péter révén magyar érdekeltség is lesz a mezőnyben, méghozzá egy újonnan létrejött, teljesen magyar csapat színeiben.

Az Arena4 jelenleg a MinDig TV Extra, a Telekom, a Vodafone TV, a PR-Telecom és a Vidanet kínálatában érhető el.

Innentől az Arena4 Braking News Motorsportnak is eljuttatott közleményét idézzük a közvetítéssel kapcsolatos részletekről:

NASCAR

Február 14-én indul a NASCAR, az USA egyik legnépszerűbb autóverseny-sorozata. Az 1979 óta látható televíziós közvetítések miatt a versenysorozat egyre kedveltebbé vált a szponzorok körében is, így az 1980-as évek végére már jelentős üzletté nőtte ki magát. Népszerűsége azóta is töretlen.

Az ARENA4 a NASCAR versenysorozatai közül a legnépszerűbbet, a Cup Series-t fogja közvetíteni hétről hétre a magyar autósport-fanatikusok legnagyobb örömére. Az idei évadban várhatóan 36 fordulót rendeznek majd, ezek mind láthatóak lesznek az ARENA4 műsorán. A futamok kommentátorai Kun „Maka” Zsolt és Parrag Zsombor lesznek. Az első futamot, a legendás Daytona 500-at február 14-én rendezik a Daytona International Speedway pályán, ahová normális esetben több mint 100 000 néző szokott kilátogatni, de a koronavírus-járvány ezt is felülírta, így nézők csak korlátozott számban vehetnek részt a versenyen. A futam magyar idő szerint vasárnap este 20:30-kor kezdődik.

Ausztrál Supercars-bajnokság

Február 27-től ismét látható lesz Magyarországon az ausztrál Supercars Championship, a világ leggyorsabb túraautó-bajnoksága. A versenysorozat különlegessége, hogy három különböző típusú versenyt rendeznek, SuperSprint futamokat (100-200 km közötti távokon), utcai SuperStreet versenyeket (250 km) és páros Enduro versenyeket (évente általában hármat, de idén csak egy lesz), melyeken váltott versenyzők vezetnek egy-egy kocsit – Bathurstben pl. 1000 kilométeren át. Az idényben 12-13 versenyhétvégére kerül sor, két-három futammal hétvégenként, melyeket az ARENA4 közvetít majd Kun „Maka” Zsolt tolmácsolásában és Baski Dávid szakkommentár részvételével.

5f8c21e5bffc28_54058376.jpg

Salakmotor és Superbike

Április 24-től salakmotor is látható lesz az ARENA4-en két versenysorozattal (Speedway GP és GP of Nations). A sportág rajongói tavaly nem láthattak futamokat magyar kommentárral, idén ismét fognak, márpedig 13-at, melyeket Kerek István fog kommentálni.

Szintén április 24-én érkezik a Superbike- és a Supersport-vb 12-13 versenyhétvégével. A Superbike World Championship (röviden SBK, World Superbike, WSB, vagy WSBK) egy pálya motorsport széria. A Dorna másik kiemelt sorozata a MotoGP után, a különbség az, hogy a motorok sokkal közelebb állnak a sorozatgyártású modellekhez, mivel azokra épülnek. Az ARENA4 mindemellett a Supersport World Championship futamait is közvetíti, amelyben legnagyobb örömünkre magyar csapatért és versenyzőért szurkolhatunk ugyanis a Racing Team Hungary színeiben Sebestyén Péter látható majd egy Yamaha YZF R6 nyergében.

Fotó: Team 18, Honda Racing Corporation

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2716422866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása