Új magyar csapattal folytatja Sebestyén Péter a Supersport-vb-n

Idén is a Supersport-világbajnokságban fog versenyezni Sebestyén Péter, a 26 éves motorversenyző mögött viszont immár egy teljes mértékben magyar csapat fog állni, melynek felállásában több korábbi bajnok is szerepel.

aragon-jcakzy.jpg

Szokatlan csapatnévre lehettek figyelmesek Sebestyén Péter neve mellett azok, akik a Supersport-világbajnokság kedden kiadott nevezési listáját böngészték. Az előző évekkel ellentétben ugyanis már nem az OXXO Hungary Yamaha – Team Toth, hanem az újonnan létrejött Racing Team Hungary színeiben indul a magyar motorversenyző. Az istálló létrejöttéről Győrfi Alen úgy fogalmazott az MTI-nek, hogy egy nagy magyar összefogásnak köszönhető, melyben olyan szakemberek és versenyzők kaptak helyet, akik már „letettek valamit az asztalra a motorsportban”.

A versenyzőként 2007-ben Európa-bajnok Győrfi elárulta, mindenki igyekszik hozzátenni a projekthez az eddig megszerzett tapasztalatait versenyzői, csapatvezetői, menedzseri és mérnöki oldalról is. A Racing Team Hungary tagja lesz Tóth Imre, aki versenyzőként a 125 és a 250 köbcentiméteres géposztályban is szerepelt a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, Balogh Róbert, aki a Supersport-vb-n legutóbb dobogós eredményig jutó magyar csapat menedzsere volt, a telemetriai adatokért felelős mérnökként pedig Gyutai Adrián, aki 2015-ben pedig – utolsó magyarként – vb-futamon indulhatott a Moto3-ban, emellett számos nemzeti bajnokságban versenyzett. A többszörös magyar bajnok Végh János főszerelőként segíti majd a csapat vb-szereplését.

Az eddigi alapján tehát Sebestyén Péter idén is egy Yamaha R6-os nyergében húzza majd a gázt a Supersport-világbajnokság 29 indulót számláló mezőnyében. A 26 éves motoros 2019-ben ebben a kategóriában az összetett 11. helyén zárt, tavaly pedig a koronavírus-járvány által sújtott idényben 13. lett, három futamot az első tíz között zárt.

2020_r04_aragon_worldssp300_saturday-9737-hhhbys.jpg

„Úgy gondoljuk, hogy az idén Peti nagyon jó eredményeket tud majd elérni, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy mind technikai, mind logisztikai szempontból támogassuk abban, hogy a világ élvonalában motorozhasson” – jelentette ki versenyzője kapcsán Győrfi Alen. Hozzátette, bíznak Sebestyén tudásában és képességeiben, és remélik, hogy közösen elérik majd a kitűzött célokat. A csapatvezető elmondása szerint a Yamaha R6-os felkészítése zajlik, a szezon előtti első hivatalos tesztre száz százalékban versenyképes lesz a technika.

A Racing Team Hungary a világbajnoki idény előtt online sajtótájékoztatón mutatkozik be a nagyközönségnek, ennek részletei még kidolgozás alatt állnak. A tervek szerint a Superbike-vb-vel együtt a Supersport-világbajnokság szezonja is április 24-25-én, a hollandiai Assenben kezdődik majd.

Fotó: sebestyenpeti.com

Forrás: Braking News Motorsport, MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216422144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása