F1: Győzelemmel tért vissza Russell az éterbe

Előző heti távolmaradását követően George Russell nyerte a Virtuális Brit Nagydíjat, noha elsőként Alexander Albon szelte át a célvonalat.

williamsf1_34664_hires.jpg

Vasárnap este folytatódott a Formula–1 előszezoni virtuális jótékonysági villámbajnoksága, a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone-ban rendezték a Virtual GP Series második fordulóját. A program a szimulátorversenyzők összecsapásával kezdődött, az ötkörös sprintverseny a Ferrarihoz átigazolt Brendon Leigh győzelmét hozta, igaz, a befutónál alig több mint négy tizedmásodperccel előzte meg a Red Bull színeiben induló Marcel Kiefert. Nem kis meglepetésre két magyar e-sportoló is lehetőséget kapott: Bereznay Dániel dobogóra az Alfa Romeóval, az Alpine beugrójaként induló Szabó-Kónyi Bence a tizedik lett. A 17 éves magyar tavaly a szerződtethető pilóták között szerepelt az F1 Esports Pro Seriesben, de végül egyik csapatnál sem kapott „ülést”.

Leigh elsőségének Callum Ilott indulhatott a pole pozícióból a főversenyen, a Ferrari tesztpilótája meg is őrizte a vezetést a rajt után. A brit mögé Alexander Albon és a belga labdarúgó-válogatott kapusa, Thibaut Courtois zárkózott fel, a Maggotsban viszont a labdarúgó megelőzte a Red Bull F1-es tartalékosát és DTM-versenyzőjét. Aktív versenyzők tekintetében immár teljes volt a Williams felállása, előző heti távolmaradása után ugyanis visszatért George Russell, akinek nem kellett sok idő arra, hogy meghatározó szerepe legyen az élbolyban. A Mercedes felfedezettje Albont és Courtois-t is megelőzte, a páros később egymás között is helyet cserélt, újra.

Russell és Albon együtt próbálták meg elkapni Ilottot, ami a boxtaktikájuknak köszönhetően sikerült is, kifizetődőbbnek bizonyult a közepes abroncsoknak nekivágni a 26 körös távnak. A győzelemért vívott csatában jutott némi szerep az üzemanyagmenedzsmentnek is, ebben Albon ügyesebbnek bizonyult, az utolsó körben meg is előzte Russellt. Így a Red Bull pilótája futott be elsőként, az időbüntetések miatt viszont mégis a brit örülhetett a végén. Ilott megőrizte harmadik helyét a Fittipaldi-fivérek előtt, az egyéni összetettben viszont továbbra is Enzo Fittipaldi vezet, aki múlt heti sikerével zsebelt be 25 pontot, ezúttal pedig ötödik lett. Az újabb erős pontszerzésnek köszönhetően a csapatversenyben is a Haas őrzi az első helyet, 15 ponttal megelőzve a Ferrarit és 18-cal a Red Bullt.

Fittipaldi mögött a Formula–2-es bemutatkozása előtt álló Liam Lawson (Red Bull), Nicholas Latifi (Williams), Robert Svarcman (Ferrari), a youtuberként tevékenykedő Benjamin Daly, valamint Luca Salvadori motorversenyző tette teljessé az első tíz sorrendjét. Az utolsó versenyt most vasárnap, azaz Valentin-napon tartják, a Virtuális Brazil Nagydíj – az előzőek mintájára – este 19 óra kezdődik, az F1 valamennyi közösségi felületén élőben lehet majd nyomon követni.

A Virtuális Brit Nagydíj végeredménye:

Az egyéni bajnokság állása (két forduló után, egy van még hátra):

  1. Enzo Fittipaldi (brazil, Haas) 35 pont
  2. Alexander Albon (thai-brit, Red Bull) 31 pont
  3. George Russell (brit, Williams) 25 pont
  4. Pietro Fittipaldi (brazil, Haas) 22 pont
  5. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) 18 pont
  6. Arthur Leclerc (monacói, Ferrari) 15 pont
  7. Callum Ilott (brit, Ferrari) 15 pont
  8. Marcus Armstrong (új-zélandi, Ferrari) 8 pont
  9. Liam Lawson (új-zélandi, Red Bull) 8 pont
  10. Oscar Piastri (ausztrál, Alpine) 6 pont
  11. Nicholas Latifi (kanadai, Williams) 6 pont
  12. Anthony Davidson (brit, Mercedes) 4 pont
  13. Robert Svarcman (orosz, Ferrari) 4 pont
  14. Luca Salvadori (olasz, Alpha Tauri) 3 pont
  15. Thibaut Courtois (belga, Alfa Romeo) 2 pont
  16. Benjamin Daly (brit, McLaren) 2 pont

A csapatbajnokság állása:

  1. Haas (amerikai) 57 pont
  2. FDA Esports Team (olasz) 42 pont
  3. Red Bull (osztrák) 39 pont
  4. Williams (brit) 31 pont
  5. Mercedes (német) 22 pont
  6. Alpine (francia) 6 pont
  7. Alpha Tauri (olasz) 2 pont
  8. McLaren (brit) 2 pont
  9. Alfa Romeo (svájci) 2 pont

A Virtuális Brit Nagydíj itt nézhető vissza:

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616420002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása