Fittipaldi örülhetett az első virtuális F1-es futam végén

Óriási csatában legyőzve Charles Leclerc öccsét Enzo Fittipaldi nyerte a Virtuális Osztrák Nagydíjat a Haasszal.

8_hwa_racelab_f3_spa_fittipaldi_enzo.jpg

Tekintve, hogy az Ausztrál és a Kínai Nagydíj halasztásával még közel két hónapot kell várnunk a 2021-es F1-es szezon kezdetéig, addig is szerveztek egy, a tavalyihoz hasonló, ám annál rövidebb virtuális bajnokságot. A Virtual GP Series első fordulójának a Red Bull Ring „adott otthont”, azonban az aktív Formula–1-es versenyzők közül egyedül Nicholas Latifi vállalta a szereplést, miután a Williams másik versenyzője, George Russell az utolsó pillanatban visszalépett.

Idén már rendhagyó lebonyolítás mentén rendezik a virtuális futamokat, egy ötkörös sprintversenyen ugyanis a hivatásos szimulátorversenyzők mérik össze tudásukat (ezt egy egykörös kvalifikáció előzi meg), majd az ő eredményeik adják a főfutam rajtsorrendjét, melyen már a versenyzők és más sportolók vesznek részt. Így az este folyamán Bereznay Dániel is szerepet kapott, ő – egy büntetés után – a hatodik helyet szerezte meg, innen később Thibaut Courtois, a belga labdarúgó-válogatott kapusa rajtolhatott az Alfa Romeóval, aki ezt végül egy 13. helyre és egy leggyorsabb körre váltotta.

Akár a büntetések versenyének is nevezhetnének a Virtuális Ausztrál Nagydíjat, ugyanis 46 szankciót gyűjtött be a mezőny, döntő többségében pályaelhagyásokkal. Ez a szám viszont nem egészen fedi a valóságot, Vitantonio Liuzzit ugyanis még féltáv előtt kizárták a sorozatos kihágások miatt, ketten pedig nem fejezték be a 36 körös megmérettetést. Egyedül a Formula–3 regnáló bajnoka, a Renault-növendék Oscar Piastri maradt ki a büntetéscunamiból, őt a hetedik helyen intették le.

A 2019-es F1 Esports Pro Series-bajnok David Tonizza remek szereplésének köszönhetően Marcus Armstrong foglalhatta el az első rajtkockát, de az új-zélanditól hamar átvette a vezetést Arthur Leclerc, végül csak a hatodik lett. Armstrongnál csak Liuzzinak, Jeffrey Herlingsnek és Christian Lundgaardnak jött ki rosszabbul a lépés, akik már a rajtnál összeakadtak. A rajtbalesetet páholyból nézhette Alexander Albon: a Red Bull teszt- és tartalékversenyzőjévé lefokozott thai-brit a 18. helyről indulva negyedikként ért célba, 1,4 másodperccel lemaradva a dobogótól.

Sokáig úgy tűnt, a büntetések jelentik a legnagyobb veszélyt Arthur Leclerc győzelmére, ám nyolc körrel a vége előtt Enzo Fittipaldi megelőzte a monacóit. Három körrel később újra helyet cserélt a páros, de két körrel rá az ifjú brazil megint megkaparintotta a vezetést, onnan pedig már nem is eresztette ki a kezéből, a kilencedik helyről rajtolva nyert. A büntetések által Leclerc még a második helyet is elveszítette, a Mercedes színeiben induló Stoffel Vandoorne-t rangsorolták a pozícióban.

Nem sokkal a leintés után pedig már ugrott is Enzo nyakában a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi másik unokája, Pietro, aki a Haas másik virtuális autóját vezette, a 15.-ről az 5. helyre zárkózott fel. A második fordulót most vasárnap Silverstone-ban rendezik.

A Virtuális Osztrák Nagydíj végeredménye:

Fotó: HWA / Dutch Photo Agency

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916411590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása