F1: A Ferrarihoz igazolt Bereznay egykori csapattársa

A Mercedestől érkezett a Ferrari legújabb e-sportolója: az F1 Esports Series kétszeres bajnoka pirosban folytatja szimulátoros pályafutását.

m168069.jpg

Az F1 Esports Pro Series történelmében eddig példátlan módon bajnokcsapattal vág neki a 2021-es e-szezonnak a Ferrari, az olaszok hétfői bejelentése értelmében ugyanis Brendon Leigh lesz az FDA Esports másik versenyzője a 2019-es bajnok David Tonizza oldalán. A 21 éves brit az elmúlt négy évben a Mercedes e-sportolója volt, a brackley-iek színeiben 2017-ben és 2018-ban is bajnok lett, az utóbbi évben pedig Bereznay Dániellel – aki immár évek óta az Alfa Romeo e-sport csapatát erősíti –együtt segítette virtuális csapatbajnoki címhez a brackley-ieket.

„Izgatottan csatlakozom az FDA Esports csapatához. Még csak most írtam alá, de számomra máris egyértelmű, hogy győzelem iránti szenvedélyük és elkötelezettségük tükrözi az enyémet” – fogalmazott Leigh, aki egyébként e-sportolói pályafutása alatt eredményei mellett azzal is magára irányította a figyelmet, hogy a 2018-as kiírás előtt jelentősen lefogyott, 20 kilótól szabadult meg. – „Alig várom, hogy elkezdjek dolgozni a csapattal és a Ferrarira jellemző piros színekben folytassam!”

Tavaly mind Tonizza, mind Leigh nehéz szezont zárt, és az olasz ugyan nyert futamot, öt pontot verve Tonizzára, két dobogót szerezve hatodik lett a bajnokságban. Csapatváltása miatt Leigh várhatóan Olaszországba költözik majd, hogy csapattársaival mielőbb megkezdhesse az edzéseket és a közös munkát a maranellói főhadiszálláson.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316394646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása