Fejmosás vár az F1-es mezőnyre Mazepin miatt

Nem hagyta szó nélkül Nyikita Mazepin legújabb akcióját sem Stefano Domenicali. Az F1 újdonsült vezérigazgatója szerint még a szezon kezdete előtt fontos lenne elbeszélgetni a versenyzőkkel a társadalomban betöltött szerepükről.

mazepin_2-828.jpg

Épp a minap találtak egy újabb ügyet a Formula–1 aktuális ügyeletes rosszfiújának beállított Nyikita Mazepinről: az orosz versenyző tavaly nyáron az Egyesült Királyságban hajtott át egy piros lámpán. Már nem ez az első kínos eset, ami előkerül a Haas újoncáról, helyzetéről csütörtöki sajtótájékoztatóján még Stefano Domenicali is említést tett.

„Elég nyilvánvaló, hogy amit Mazepin tett, nem elfogadható” – mondta az F1 vezérigazgatója. – „Egyeztetések útján biztosra kell mennünk abban, hogy megértsék, vannak bizonyos dolgok, amikkel nem szabad viccelni. Nem lehetséges. Ahhoz túlságosan fontos személyiségek, hogy ne értsék meg és ne vegyék figyelembe, hogy példaképek.”

Domenicali ennek kapcsán a versenyzők érdekeit képviselő GPDA elnökének, Alexander Wurznak is levelet, hangsúlyozva, mennyire fontos, hogy a versenyzők megértsék értékeiket abban, hogy az F1 pozitív nagykövetei legyenek. A versenyzőkkel való egyeztetésre még a bahreini szezonnyitó előtt sor kerül.

Sajtótájékoztatóján Domenicali arról is beszélt, hogy az F1 nem kér a soron kívüli vakcinából, továbbá felmerült, hogy már idén tesztelhetik a szombati sprintversenyek működőképességét.

via The Guardian, grandpx.news

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316416830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása